Ловіть останній великодній рецепт від мене в цьому році! На цьому мої повноваження ФСЕ 😂 Вибирайте те, що за душі і смачної вам Паски ❤️ Заварна карамельна великдень з сиром та курагою простий рецепт.
Інгредієнти
400 г сиру жирного
2 яйця
60 г масла вершкового
100 г сметани 25%
100 г карамелі або вареної згущенки
80 г кураги
Карамель (можете зменшити сміливо в два рази):
300 г цукру
25 г глюкозного сиропу (або без нього)
250 г вершків 35%
75 г вершкового масла
Сіль
Заварна карамельна великдень з сиром та курагою покроковий рецепт
1. До сиру додати яйця, карамель/згущене молоко, сметану і м’яке вершкове масло, все перемішати виделкою, поставити на плиту на середній вогонь, помішуючи довести до розчинення масла, пробити блендером, щоб маса була однорідною і проварити ще кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Кип’ятити не треба!
2. Залишити масу на годину-півтора, щоб вона охолола. Додати до неї курагу. Спеціальну пасочницу поставити на тарілочку, застелити її марлею (підійдуть і паперові рушники) і викласти туди сирну масу. Прибрати цю конструкцію в холодильник на ніч. З ранку просто перевернути заготовку на тарілку, зняти пасочницу, прибрати марлю. Подавати виключно з карамелью.
3. Карамель.
У сотейнику з’єднати цукор, глюкозний сироп, зробити з них суху карамель, тобто просто поставити сотейник на плиту на середній вогонь і чекати, поки почне топитися цукор. Всупереч загальній паніці, заважати цукор можна, цим і займіться з допомогою силіконової лопатки, якщо не завадити, то просто цукор сгорит.
У сотейнику з’єднати цукор, глюкозний сироп, зробити з них суху карамель, тобто просто поставити сотейник на плиту на середній вогонь і чекати, поки почне топитися цукор. Всупереч загальній паніці, заважати цукор можна, цим і займіться з допомогою силіконової лопатки, якщо не завадити, то просто цукор сгорит.
4. Коли цукор почне плавитися, відразу ж поставити нагріватися вершки, їх потрібно нагріти до 80 градусів. Коли цукор повністю розтане, влити гарячі вершки і активно заважати, маса буде сильно пінитися – це нормально, уварити масу до 105 гр, вилити карамель на масло, додати сіль і пробити блендером. Остудити і прибрати в холодильник годин на 5-6.
5. Це стандартний рецепт карамель, вона виходить тягучим. Перед подачею трохи підігрійте її до рідкого состояния.