Як зробити збиту кремоподібну карамель для начинки макаронс рецепт простий. Я вже сто тисяч разів говорив і скажу ще – обожнюю прості і ефектні рецепти. Ось цю неймовірно смачну штуку ви можете використовувати як начинка для макаронс, для трубочок, еклерів, шу. Можна використовувати прошарок для торта, але тільки в центр. Збоку краще підстрахувати бортиками з щільного крему. І, звичайно, можна стукати ложками!
Інгредієнти
▪️ Цукор – 150г
▪️ Вершки 33% – 250гр
▪️ Масло 82,5% – 30г
▪️ Желатин – 3г
▪️ холодна Вода для желатину – 15г
▪️ Ваніль – 1ч.л
▪️ Сіль – 2-3г
Збита вершкова карамель для начинки макаронс покроковий рецепт
1. Замочіть в холодній воді желатин. Приготуйте суху карамель – розтопіть цукор в сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Паралельно доведіть до кипіння вершки, вершкове масло, ваніль і сіль. Як тільки цукор повністю розтопився і став насичено бурштинового кольору, акуратно тонкою цівкою влийте в карамель гарячі рідкі інгредієнти, інтенсивно помішуючи лопаткой.
2. Доведіть карамель до однорідності, проваріть на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Перелийте в контейнер, додайте набряклий желатин, подрібніть блендером, накрийте плівкою в контакт і приберіть в холодильник на ніч для стабилизации.
3. Далі збиваємо карамель, поступово вона почне світлішати і густіти. За підсумком повинна вийде ніжна, повітряна і безумнооо смачна карамель! 💔