Зелений борщ веганські простий рецепт.
Інгредієнти
– 80 г насіння соняшнику
– 1 ст. л. рослинного масла
– 2 зубчики часнику
– 50 г моркви
– 50 г стебел селери
– 250 г картоплі
– 1 середня цибулина з лушпинням (в автора велика, тому на відео використано половина цибулини)
– 1500 г води
– Лавровий лист
– Морська або чорна сіль
– перець горошком
– 200 г шпинату
– 200 г щавлю
– 50 г петрушки
⠀
💡 Замість насіння соняшнику можна використовувати кешью або веганські рослинні вершки.
⠀
💡💡Спробуйте приготувати цей борщ з чорною сіллю, так він виходить більш насиченим.
Зелений борщ веганські покроковий рецепт
1. Насіння соняшнику заливаємо гарячою водою і залишаємо на 20 хвилин. ⠀ ⠀ Замочені насіння подрібнюємо заглибним блендером і поступово додаємо воду (200 мл). Повинна вийти однорідна консистенція. ⠀ ⠀
2. В каструлі на рослинному маслі обсмажуємо нарізані часник, моркву і селеру. ⠀ ⠀ Додаємо картоплю, цибулю, подрібнені насіння соняшнику і воду (1300 мл). ⠀ ⠀
3. Даємо борщу трохи покипіти і знімаємо піну. Додаємо лавровий лист, сіль і перець. Накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 20 хвилин. ⠀ ⠀
4. Дістаємо цибулину. Додаємо нарізані шпинат, щавель і петрушку. Вимикаємо вогонь і даємо супу настоятся.
Відео рецепт 👇