Готую кожну осінь і вистачає до наступного сезону: аджика без варіння, моя “обов’язкова” заготівля на зиму. Готується дуже просто. Не потрібно нічого варити і стерилізувати. Виходить дуже смачна і ароматна аджика! Використовую її як приправу до різних страв. Додаю і в борщ, і запіканки, і соуси. Дуже люблю м’ясо з такою приправою. І рибку. Як зробити Аджику з перцем, часником і горіхами на зиму з варінням рецепт простий від Кухня Навиворіт.
Інгредієнти
• Перець гострий – 400 г (вага вже очищеного перцю)
• Часник – 250 г
• Горіхи волоські – 1 стакан
• Петрушка – 1 пучок
• Базилік фіолетовий – 1 пучок
• Коріандр (горошком) – 2 ч. л. (подрібнити)
• Гірчиця (зерна) – 1 ч. л. (подрібнити)
• Сіль – 150 г
Аджика з перцем, часником і горіхами на зиму з варінням покроковий рецепт
1. Спочатку “розбираюся” з гострим перцем. Обов’язково використовую рукавички! Розрізаю перець вздовж і видаляють плодоніжку і насіння. Подрібнюю очищений перець в м’ясорубці. Часник також чищу і подрібнюю. І сюди ж – волоські горіхи. Їх я попередньо обсмажую на сухій сковороді. Так приправа виходить ароматнее.
2. Використовую для цієї приправи завжди саме волоські горіхи. Зелень. Беру петрушку і базилік. Подрібнюю ножем. Додаю до перцю, часнику і горіхам подрібнену зелень, спеції і сіль. Спеції тут – коріандр горошком і насіння гірчиці. Подрібнюю в ступці або кавомолці. Може здатися, що багато солі. Так! Солі багато! Це не помилка!
3. Це не та аджика, яку їдять ложками. Цю я використовую як приправу. Перемішуємо всі інгредієнти і розкладаю по банках. Ставлю в холодильник і хоча б місяць не відкриваю. Аджика повинна настоятися. І тоді розкривається її справжній смак! Таку аджику додаю в страви зовсім потроху!
4. Потрібно враховувати, що вона дуже солона і гостра. Але страви з нею міняються! Дуже смачне виходить м’ясо в маринаді з такою приправою. І овочеві запіканки стають набагато пахучіше! Спробуйте. Це дуже смачна добавочка до багатьох страв! Для любителів гостренького – те, що нужно!