Англійський пиріг Баноффи пай простий рецепт. Ідеальний рецепт для тих, кому не хочеться возитися з випічкою, тестом і т. д. Люблю цей десерт за прекрасне поєднання смаків і простоту інгредієнтів.
Інгредієнти
На форму 18 см нам треба:
Печиво – 300 гр
Масло вершкове – 100 гр
Сіль – щіпка
Карамель або варена згущене молоко – 300 гр
Банани – 2 шт
Вершки 33% – 150 мл
Сирний сир – 300 гр
Цукрова пудра – 50 гр
Англійська пиріг Баноффи пай покроковий рецепт
1. Відразу почну з важливих нотаток! Якщо хочете зробити з карамеллю, то спочатку потрібно приготувати її. Рецепт карамелі є у мене в стрічці! Ось пропорції для діаметра 18 см: цукор – 200 гр, вершки 33% – 130 гр, вершкове масло – 50 гр. Якщо готувати її не хочете – візьміть варене згущене молоко!
2. і так, І так – чудово смачно! Далі робимо основу: Подрібнити будь печиво, мені подобається за смаком крекери, а не ‘пряжене молоко’. Розтопити вершкове масло і змішати з крихтою печива, додати пів чайної ложки солі. У вас повинна вийде крихта, як мокрий песок.
3. Висипати її в форму, застелену пергаментом і зробити борти і дно. Утрамбовувати зручно склянкою з плоским дном. Прибрати в холодильник, поки робимо все інше. Нарізати бананчики, як завгодно. І зробити крем: збити міксером вершки 33% з сирним сиром і цукрових пудрой.
4. Буквально 2-3 хвилинки. Крем повинен бути несолодкий, так як у нас карамель з бананами беруть цю роль на себе. Дістаємо форму, виливаємо туди карамель (охолоджений) або варену згущенку, зверху кладемо банани і завершуємо все нашим кремом)
5. Прибираємо в холодильник, щоб карамель застигла! На 5-6 годин. Якщо з варенкой, то можна на 2 години. Наш баноффи пай готовий! Це дійсно дуже легкий і швидкий рецепт))
Відео рецепт 👇