Як зробити смачний Англійський соус креветочний рецепт простий. Дуже давно на каналі не було риби. А я її ніжно люблю у всіх проявах. Треба виправлятися. Сьогодні буду готувати мерлузу – в Росії вона продається під найменуванням хека Купив парочку ось таких хвостів Але! Ця риба має досить нейтральним смаком, тому треба трохи помудрить, щоб зробити смак яскравіше. Але почну я навіть не з риби, а з гарніру. Приступимо!
Інгредієнти
Соус:
Борошно 60г
вершкове Масло-50г
Молоко 500мл
Вода 600мл
Креветки очищені 100г
Панцирі креветочні 100г
Хребти рибні 300г
Цибуля ріпчаста 150г
Цибуля порей 250г
Моркву 100гф
Часник 5г
Сіль/перець
Філе хека 600г
Бекон в/к 300г
Борошно для панірування
Масло для смаження
Яйце
вершкове Масло-50г
Кріп свіжий 20г
Картопля 1кг
Англійський соус креветочний покроковий рецепт
1. Для нього купив ось таку дрібну картоплю з тонкою шкіркою її треба відварити І ось зараз займуся рибою Мені знадобиться відокремити філе зі шкури і хребтів треба зварити дуже невелику кількість бульйону а щоб смак був яскравіше в бульйон треба покласти цибулину, моркву, цибулю-порей і стебла зелені – кропу і петрушки. Довести до кипіння і варити 20-25 хвилин розберуся з рибою. Наріжу її невеликими шматочками і оберну смужками варено-копченого бекону, щоб отримати такі рулетики рибу не солив, тому що невеликі шматочки, вистачить їм тієї солі, яка є в беконі Поки займуся креветками. Для цього рецепта потрібні сирі Шматочок вершкового масла розтопити зубок часнику очистити і в олію його, разом з креветочним панцирями.
2. І відразу посолити трохи Це буде основа соусу до риби. Так званий англійський креветочний. У класичному англійському креветочному ще повинен бути настій грибів, а у мене його не буде Ну і технологія трохи відрізняється від тієї, яку описував Ескоф’є у своїй книзі На даному етапі я готую по суті креветочні масло, але так як воно мені потрібно саме для соусу, то я не буду доводити приготування до кінця. У сенсі до того вигляду, в якому воно зберігається, а відразу ж у процесі використовую його Дивіться – панцирі вже червоні – значить можна вливати сюди воду, Але у мене є рибний бульйон саме він потрібен для соуса.
3. Тому замість води сюди відправиться саме він Зараз цей бульйон збагатиться ще і смаком креветочных панцирів! Картопля до речі вже практично зварилася! папір сюди – зім’яти і розправити, щоб назад в рулон не скручувалася і картоплю злегка роздавити сіль і трохи ароматного оливкової олії А перед подачею ще вершкового з кропом – буде бомба! У духовку її. 180 градусів, верхній нижній нагрів Пора рибою займатися масло сюди, нехай гріється яйце розбовтати з дрібкою солі рибні рулетки зрізом вмочити в яйце, в паніровку те ж саме і з іншого боку Швидко підрум’янюю рулетики з двох сторін до готовності доводити ні в якому разі не надо.
4. Нагрівання сильний. До кондиції рулетики в духовці доходити будуть! Я поки з панцирами розберуся – треба пробити блендером їх тепер відкинути на друшляк основа соусу готова! Жахливо насичена основа, я вам доповім! риба вже готова до відправки в духовку Процес наближається до завершення, треба з соусом закінчувати борошно на суху обсмажую до легкого кремового відтінку Це швидко – буквально 1-2 хвилини. Головне каструлю або сотейник з товстим дном використовувати відмінно, а тепер по частинах вливаю рибно – креветочно масляний бульйон і кожну частину старанно вимішую до повної однорідності Якщо поквапиться і влити одразу все – обов’язково отримаєте грудочки! тааак… весь бульйон, тепер молоко сюди. Так само за частям.
5. Обов’язково перевіряю на сіль… замало. У бульйоні недостатньо солі було відразу і перцю чорного додати що вийшло? Майже ідеально! Майже, тому що завершальний штрих відсутня! Креветки! Нагрівання слабкий – через три хвилини і його вимкну і соус буде готовий! а я поки змішаю розм’якшене вершкове масло з кропом. Тобто весь пучок в справу пішов – стебла у бульйон, а верхівки в масло Поки возився і риба з картоплею готова вже! Метушні звичайно забагато, але це тільки в тому випадку, якщо у вас в холодильнику немає таких заготовок як креветочні масло і рибний бульон.
6. Дивіться – купили рибу філе зняли і приготували, хребти, голови плавці закинули в морозилку. Зібралася купа – склали в каструльку, овочів додали, води, проварили півгодини, процедили, бульйон заморозили. Лежить він у вас їсти не просить дуже хочеться їсти В інший раз креветками вирішили побалувати себе – так панцирі не викидаємо, а знову таки складуємо в холодильнику. Збереться гора панцирів – обсмажили їх з часником в хорошій порції масла, додали трохи води проварили, блендернули, протерли через сито – в холодильнику остудили – масло зі всіма ароматами спливе – вода внизу посудини останется.
7. Зібрали масло, розклали по банках – і знову таки зберігайте в холодильнику А коли захочеться такої рибки з таким соусом то ніякої метушні не треба буде поки риба смажиться/запікається з картоплею – мук за дві хвилини обсмажили, масла шматок бухнули до неї, слідом бульйону і молока. До того часу як риба буде готова і соус готовий. Тільки не забудьте в нього креветок закинути. Всі! почну я тим не менш з картошки!