Ароматый Олександрійський паска на топленому молоці

3 тижні до Великодня. Вершковим ароматом Олександрійський паска на топленому молоці простий рецепт в духовці. Багато вже почали підготовку до цього світлого свята. І я не виняток. Сьогодні у мене для вас рецепт паски. Зберігайте в закладки і не забудьте ❤️, мені буде приємно. Вологий, соковитий з шалено смачним вершковим ароматом Олександрійський паска з нічної заготівлею. Нічого складного в приготуванні немає, зробив заготовку на ніч, а вранці додав залишилися інгредієнти. Я впевнена, вам цей рецепт сподобається на всі 100%.

Інгредієнти

Заготівля:
1 яйце +1 жовток
100 гр цукру
1 ч. л. сухих дріжджів
125 мл топленого молока
80 гр вершкового масла
50 гр родзинок

Додатково:
(через 8-12 годин в заготовку)
250-300 гр борошна
0,5 ч. л. ванільного цукру
Щіпка солі
1 ст. л коньяку
*всі продукти кімнатної температури.

Ароматый Олександрійський паска на топленому молоці покроковий рецепт

1. Заготівлю робимо в ніч. В теплу молока додаємо дріжджі і перемішуємо. Яйце, жовток, цукор, розм’якшене вершкове масло – перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Ізюм вимити і просушити. В основну масу додати дріжджі і родзинки – перемешать.
2. Накрити харчовою плівкою і залишити на столі на 8-12 годин. Вранці – масу перемішати. Додати коньяк, сіль, ванільний цукор і борошно – перемішати. Тісто вимісити руками протягом 10 хвилин. Домагатися не липнущего тесту НЕ потрібно, воно залишиться в’язким і липким.

3. Тісто розкласти по формах. Накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в два рази. Випікати паски при 200°С – 10 хвилин, потім знизити температуру до 180°С ~35 хвилин (випікати до сухої сірники) Вихід два паски 9*9.