Як зробити смачний домашній Аварська хінкал на кефірі простий покроковий рецепт приготування страви. В пам’ять про нашу незабутню поїздку в Дагестан ❤️ Не судіть строго! Дуже сподіваюся, що не підвела вірменську діаспору в Дагестані і не вдарила в бруд обличчям. Аварська хінкал вважається одним з найбільш складних у приготуванні і саме тому мій вибір упав на нього.
Інгредієнти
мука 500-600 гр
кефір 350 гр
1ч л соди
1/5ч л солі
сушена ковбаса
Аварська хінкал на кефірі покроковий рецепт
1. Борошно просіваємо і додаємо сіль. У кефір додаємо соду, перемішуємо і з’єднуємо з борошном. Замішуємо тісто і залишаємо хвилин на 20 , щоб відпочив. Після ще раз вимішуємо і так само залишаємо на 15 минут.
2. Розкачуємо тісто завтовшки 1,5 см і відварюємо в киплячій, підсоленій воді. Спершу під кришкою і як тільки закипає, відкриваємо кришку, вогонь трохи зменшуємо і варимо ще 2,5-3,4 минуты.
3. Після як приготується обов’язково проколюємо виделкою або зубочисткою, інакше посиніє. Ковбасу окремо відварюємо приблизно годину полтора.
4. Подаємо з червоним або білим часниковим соусом.
Відео рецепт 👇