Баклажан з болгарським перцем в томатному соку на зиму

Це дуже смачно 🤤 перевірено роками 😉 Як зробити Баклажан з болгарським перцем в томатному соку на зиму очманілий в банках.

Інгредієнти

Баклажани – 4 кг
Солодкий перець – 1 кг
Томатний сік – 2 літри( можна свіжі томати на тертці)
Сіль – 1.5 ст. ложки
Цукор – 250 гр
Оцет – 150 мл/9%
Рослинне масло -250 – 300 мл
Лавровий лист – 10 шт
Перець горошок – 20 шт

Баклажан з болгарським перцем в томатному соку на зиму покроковий рецепт

1. У великій ємності кип’ятимо томатний сік, сіль, цукор, олія, оцет, спеції. Коли заправка добре закипіла, відправляємо туди почищені і порізані на 8 частин баклажани 🍆 і солодкий перець. Доводимо до кипіння, зменшуємо трохи вогонь 🔥 і даємо покипіти 10-15 минут.

2. Розкладаємо по стерильним банкам, перевертаємо і добре закутуємо до повного охолодження. Але якщо хочете перестрахуватися!!! Робіть другим варіантом: Далі, як роблю Я, повні банки накрити кришками , але не закручувати і відправити стерилізуватися в розігріту духовку до 180° на 30 хвилин (коли добре підуть до верху бульбашки – це показник того, що можна сміливо діставати з духовки).

3. Готові баночки добре зберігаються при кімнатній температурі. У кого консервація зберігається в погребі або прохолодною коморі, тоді стерилізувати не потрібно. Перевернути і добре укутати до повного охолодження. Пробуйте 😋 і доводьте по своєму смаку 🤪 У мене вийшло 12 баночок по 550 мл На першому фото 2 порции.