Як зробити банкейки в баночці рецепт простий. Дуже смачний десерт в баночках “Полуниця-пломбір”. Рецепт на 6 баночок про. 0,23 л, 170-190 гр. десерту в одній баночці. Склад банкейков: 1. Відновлена пісочку з сублімованої полуницею та білим шоколадом. 2. Йогуртовий полуничний мус. 3. Полуничне кулі.
Інгредієнти
Шаблі
220 гр пшеничного борошна
40 г мигдальної муки
90 гр цукрової пудри
2 гр сіль
Цедра 1 лимона
105 гр вершкове масло 82,5%
45 гр яйця
Для відновлення пісочки
140 гр шаблі
30 гр масла вершкового
25 гр сублімованої полуниці (по можливості)
45 гр білого шоколаду
Йогуртовий полуничний мус
150 гр пюре полуниці
70 гр цукру (за смаком)
15 гр соку лимона
150 гр полуничного йогурту
320 гр вершків жирністю від 33%
6 гр желатину 220 блюм
Полуничне кулі
180 гр полуничного пюре
30 г цукор 1 ггр кукурудзяного крохмалю
7 гр соку лимона
3 гр желатину 220 блюм
Банкейки в баночці покроковий рецепт
1. Шаблі. У чаші міксера змішати борошно пшеничне, мигдальне, цукрову пудру, сіль. Масло вершкове порізати на дрібні кубики і прибрати в холодильник, воно повинно бути холодним! Яйце розбити, змішати виделкою жовток з білком або пробити заглибним блендером до однородности.
2. В сипучі ввести масло і на низькій швидкості вимішати насадкою – лопаткою до сухої піщаної крихти. Додати цедру і яйце. Швидко змішати до утворення грудки. Далі, розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-5 мм між 2 листами пергаменту. Ставимо випікати при температурі 160°-180° до золотистого цвета.
3. Шаблі остудити. Можна зберігати в герметичному контейнері в сухому темному місці 2-3 тижні спокійно. ⠀ Для відновлення пісочки. Шаблі подрібнити в крихту. Шоколад і масло розтопити. Змішати крихти з розтопленим маслом, білим шоколадом і сублімованої ягодою. Укласти по банках 30-35 гр в 1 баночку. Підморозити хвилин 15.
4. Йогуртовий полуничний мус.
Желатин замочити в холодній воді 1:5. Пюре полуниці, цукор і сік лимона нагріти до 80-90 °. Додати набряклий желатин, перемішати. Остудити масу. Додати йогурт і перемішати. Вершки збити до м’яких піків. У три прийоми ввести збиті вершки до інших ингредиентам.
Желатин замочити в холодній воді 1:5. Пюре полуниці, цукор і сік лимона нагріти до 80-90 °. Додати набряклий желатин, перемішати. Остудити масу. Додати йогурт і перемішати. Вершки збити до м’яких піків. У три прийоми ввести збиті вершки до інших ингредиентам.
5. Полуничне кулі.
Желатин замочити в холодній воді 1:5. Цукор змішати з крохмалем. Пюре, цукор з крохмалем, лимонний сік уварити до легкого загустіння, постійно помішуючи. Ввести набряклий желатин. Трохи остудити. Вилити зверху полуничного мусу. Прибрати в холодильник на стабилизацию.
Желатин замочити в холодній воді 1:5. Цукор змішати з крохмалем. Пюре, цукор з крохмалем, лимонний сік уварити до легкого загустіння, постійно помішуючи. Ввести набряклий желатин. Трохи остудити. Вилити зверху полуничного мусу. Прибрати в холодильник на стабилизацию.
6. Збірка десерту.
Баночки промити, простерилізувати в духовці пі 80°С 20 хвилин. Остудити. Йогуртовий Мус 55 р. Полуничне кулі 20 р. Відновлена пісочку з полуницею 30-35 р. Йогуртовий Мус полуничний 55 р. Полуничне кулі 15 р. Термін придатності баночок не більше 72 годин холодильнике.
Баночки промити, простерилізувати в духовці пі 80°С 20 хвилин. Остудити. Йогуртовий Мус 55 р. Полуничне кулі 20 р. Відновлена пісочку з полуницею 30-35 р. Йогуртовий Мус полуничний 55 р. Полуничне кулі 15 р. Термін придатності баночок не більше 72 годин холодильнике.