Біла риба в томатному соусі з часником

Біла риба в томатному соусі з часником простий рецепт. Правильніше назвати рецепт біла риба в божевільному червоному бульйоні, але для нашого вуха це назва не звично, тому буде червоний соус. А , взагалі, рецепт дуже простий і смачний. В блозі є рецепти дорада і сібаса в цьому соусі, але вчора ми приготували ще й філе сайди в ньому. Діти були в захваті і за підсумком: нічого не залишилося….

Інгредієнти

– біла риби (ціла, філе ) 1кг
– томати у власному соку – 600гр
– часник – 5 зуб
– петрушка – 1 пучок(100гр)
– Чилі – 2 шт (за бажанням)
– сіль/перець
– оливкова олія для смаження

Біла риба в томатному соусі з часником покроковий рецепт

1. Якщо берете цілу рибу, то її треба почистити всередині і зовні. Рибу солимо і обсмажуємо на оливковій олії з 2-х сторін до золотистої скоринки ⠀(У нас філе сайди було).

2. Рибу прибираємо зі сковороди. Готуємо соус: у сковороді обсмажуємо нарізану часник і чилі, далі додаємо помідори у власному соку і тушкуємо до загустіння соуса.
3. Заливаємо рибу соусом, посипаємо нарізаною петрушкою , закриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 15.