Білоруські пиріжки книші з картоплею, цибулею і зеленню

Білоруські пиріжки книші з картоплею, цибулею і зеленню простий рецепт.

Інгредієнти

На 16 шт. знадобиться:

Тісто –
– масло рослинне 120 гр.
– борошно 400 гр.
– вода 1/2 склянки (склянка 250 мл)
– яйце 1 шт.
– сіль 1/2 ч. ложки
– розпушувач 1 ч. ложка
– оцет 9% 1 ч. ложка

Начинка –
– картопля очищена 400 гр.
– лук 1 шт. велика
– сіль 1 ч. ложка
– перець чорний за смаком
– мускатний горіх 1/3 ч. ложки за бажанням
– масло вершкове 20 гр.
– масло рослинне 1 ст. ложка
– кріп свіжий 2 ст. ложки
– білок 1 яйця

+ жовток 1 яйця, 1 ч. ложка молока для змащування пиріжків

Білоруські пиріжки книші з картоплею, цибулею і зеленню покроковий рецепт

1. Для початку варимо картоплю до готовності (15-20 хвилин). Тим часом замішуємо тісто. У миску вливаємо воду і рослинну олію, додаємо сіль, оцет і яйце. Все перемішуємо просто ложкою і всипаємо борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто. Воно виходить дуже масляниста і зовсім не липне до рук. Накриваємо тісто і повертаємося до приготування начинки.

2. В сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо ложку рослинного, щоб вершкове не горіло, і додаємо дрібно порізану цибулю. Додаємо за смаком перець і сіль, за бажанням щіпку мускатного горіха. Готуємо, поки цибуля не стане золотистого кольору. Картопля тим часом готова.

3. Зливаємо воду, товкачиком перетворюємо картоплю в пюре. Додаємо смажену цибулю разом з маслом, білок одного яйця (жовток зберігаємо і дрібно порізаний свіжий кріп, перемішуємо – начинка готова. Викладаємо її на тарілку, щоб швидше охолола до теплого состояния.

4. Включаємо духовку на 180 градусів і приступаємо до формування пиріжків. Тісто ділимо навпіл. Одну половину розгортаємо в тонкий прямокутник (як можна тонше). На довгу сторону викладаємо смужкою половину всієї начинки. Згортає щільний рулет.

5. Край защипывать не потрібно, тільки кінці рулету. Ребром долоні ділимо рулет на 8 рівних частин. Скручивающим рухом відриваємо намічені шматки. Защипуємо краю акуратно, серединку приминаем. Пиріжки викладаємо на противень.

6. Так само чинимо з другою половиною тіста. Я випікала на двох деках по 8 штук. Змащуємо пиріжки змішаним з ложкою молока жовтком. Випікаємо 25 хвилин до красивого золотистого кольору. Традиційно книші їдять гарячими, вмочуючи в сметану.