Як смачно зробити Бісквітний ПП торт Медовик зі сметанним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Використання бісквіта замість традиційних тонких коржів робить торт більш м’яким, ніжним і повітряним.
Інгредієнти
Вага торта: 920 гр
Діаметр: 16 см
КБЖУ на 100 гр: 190,01/8,54/7,94/20,59
✔️ БІСКВІТ:
Яйце С1 – 4 шт
Мед – 70 гр
Молоко 2,5% – 60 мл
Вершкове масло – 20 гр
Рисове борошно – 100 гр
Кукурудзяний крохмаль – 30 гр
Сода – 1/2 ч. л. без гірки
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Сіль – щіпка
Підсолоджувач – 3 гр (пребиосвит)
✔️ КРЕМ:
Сметана 10% – 300 гр (можна замінити м’яким сиром)
М’який сир 0% – 290 гр
Ванілін – 1 гр
Підсолоджувач – 7 гр
Бісквітний ПП торт Медовик зі сметанним кремом покроковий рецепт
1. Бісквіт: у каструлю з товстим дном покласти мед, молоко і вершкове масло. Підігріти на повільному вогні до розчинення масла. Додати соду і прогріти ще 2 хв. Маса повинна спіниться, збільшитися в обсязі і побіліти. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з дрібкою солі до стійких пиков.
2. До жовтків додати підсолоджувач і збити міксером 5 хв до побіління і збільшення в об’ємі. До жовтків додати медову масу, перемішати. Поступово всипати просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем. В три етапи ввести білки в тісто. Акуратно перемішати силіконової лопаткою рухами знизу вгору. Дно роз’ємного кільця змастити маслом, боки не смазывать.
3. Вилити тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хв до сухої зубочистки. Остудити повністю на решітці. Зрізати у бісквіта дно і верхівку. Підсушити в духовці. Подрібнити блендером в дрібну крихту. Решті бісквіт розрізати на 3 коржа.
4. Крем: змішати всі інгредієнти для однорідності. Відкласти від загальної кількості крему 50 гр на обмазку боків. Збірка в рознімної кільці: корж – 1/3 крему – корж – повторити слои.
5. Прибрати торт в холодильник на 3 години. Дістати форму, зняти кільце. Обмазати кремом боки. Нанести крихту на боки і верх торта. Прибрати в холодильник на 5 часов.
Відео рецепт 👇