Борщ з буряком, капустою і яловичиною

Як смачно зробити Борщ з буряком, капустою і яловичиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Фантастичний Борщ. Нарешті я зібрався з думками і вирішив показати вам свій варіант борщу, на оригінальність не претендую, але можу сказати точно, що цей рецепт не залишить вас байдужим. Спробуйте повторити🤗🚀

Інгредієнти

на 3 літри води:

•Яловичина – 800 р.
•Картопля – 1 шт.
•Цибуля – 1/2 шт.
•Морква – 120 р.
•Свелка – 120 р.
•Капуста білокачанна – 150-200 р.
•Часник – 3 зубчики.
•Томатна паста – 2 ст. л.
•Топлене масло – 1 ст. л.
•Лавровий лист – 2 шт.
•Лимонний сік або оцет – 1.5 ст. л.
•Зелень мікс – невеликий пучок.
•Цукор – 1 ч. л
•Сіль, перець – за смаком.

•Також для бульйону знадобиться одна цибулина і моркву.

Борщ з буряком, капустою і яловичиною покроковий рецепт

1. В холодну воду опускаємо шматки м’яса, додаємо сіль, цибуля, морква, і за бажанням лавровий лист. Як тільки вода закипить обов’язково знімаємо піну за допомогою столової ложки. Варимо бульйон на слабкому вогні ~ 1-1.5 години, не прикриваючи кришкою, періодично прибираючи з’явилася піну. Для засмажки я використовував цибулю, моркву і свеклу.

2. Овочі я віддаю перевагу нарізати вручну, якщо хочете, то можете натерти на тертці. На сковороду додамо пряжене масло й обсмажуємо цибулю з морквою і часником. Важливо стежити, щоб овочі не зарум’янилися, потрібно їх тільки спасерувати. Як тільки морква і цибуля злегка розм’якли, додаємо буряк і ретельно все перемішуємо, сильно не обсмажуємо, щоб не втратити яскравий колір свеклы.

3. Додамо 1-1.5 ст. л. лимонного соку або оцту, кілька лаврових листків, два ополоника бульйону і 2 ст. л. томатної пасти, даємо овочам потушиться 7-10 хвилин і знімаємо з вогню. З бульйону прибираємо цибулю і моркву, дістаємо м’ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки і повертаємо назад в бульйон. Відправляємо картоплю і капусту в каструлю і варимо 10-15 минут.

4. Відправляємо в борщ зажарку і перемішуємо. Для насичено-червоного кольору я використовував буряковий сік, беріть на замітку. Ретельно все перемішуємо, пробуємо на сіль, перець і варимо ще 7-10 хвилин. Дрібно рубаємо кріп, петрушку і зелений лук.

5. Один зубчик часнику теж дрібно нарізаємо і додаємо в борщ. Наливаємо суп у тарілку, присыпем свіжою зеленню, додаємо ложку сметани і насолоджуємося, приємного апетиту🤗

Відео рецепт 👇