Розсольник з качкою і солоними огірками

Як смачно зробити Розсольник з качкою і солоними огірками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні готуємо суп за рецептом з ресторану, трохи адаптований. У підсумку виходить дуже смачний зимовий ситний суп, зберігай і не пожалій

Інгредієнти

✔️2 качині ніжки (немає качки – візьміть курячі стегенця)
✔️1 невелика морква
✔️ 1 невелика цибулина
✔️пару середніх картоплин
✔️250-300 г бочкових солених огірків
✔️100 мл розсолу з-під огірків
✔️ 1 ст л г томатної пасти
✔️80 г перлової крупи
✔️150 г качиних/курячих шлунків
✔️150 г качиних/курячих сердець
✔️рослинне масло для смаження
✔️сметана для подачі
✔️сіль, перець
✔️1-2 лаврових листа
✔️4-5 горошин чорного перцю
✔️зелень: у мене суміш зелений лук, петрушка, кріп, кінза

Для бульйону:
1 велика морква
1 великий цибулю
100 г бульби селери

Розсольник з качкою і солоними огірками покроковий рецепт

1. Качку змастіть рослинним маслом і запечіть в духовці при 180 °С до стану, коли жир витопиться і шкірка позолотится. Або покладіть ніжки на холодну сковорідку і вытапливайте жир з качки на середньому вогні, потім збільшіть потужність і швидко обсмажте з двох сторін. Для бульйону овочі крупно нарізаємо, злегка обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній масле.
2. Закладаємо в каструлю птицю, овочі, лавровий лист, чорний перець і заливаємо водою, варимо 40-50 хв до готовності качки, знімаємо пінку. Бульйон процідити, овочі видалити, зняти м’ясо з кісток, шкіру видалити. М’ясо наріжте дрібними шматочками. Окремо відварити потрухи – курячі сердечка варю 45 хв, а шлунки від 1 години. Наприкінці варіння посолити, нарізати. Цибулю і моркву нарізати кубиками, пасерувати на знятому жирі з бульйону, якщо у вас не жирний бульйон, то на топленому маслі, наприкінці пасерування додати томат, трохи цукру, хвилину обсмажити, влити трохи бульона.
3. Огірки нарізати кубиком. Додати склянку води і варити 30-35 хв. Перлову крупу відварити в підсоленій воді до повної готовності. У бульйон додати картоплю, як звариться з’єднати в каструлі пасеровку, огірки, качине м’ясо, тельбухи і розсіл. Довести до кипіння. Солимо і перчимо – пробуйте! В самому кінці додати перловку і зелень, перемішати і дати закипіти, вимкнути через хвилину. Подавати зі сметаною! Приятного