Як зробити смачні Булочки Завитки з листкового тіста з варенням рецепт простий в духовці 🍓 (можуть бути малиновими, вишневими і будь-якими іншими за вашим бажанням) Смачні просто «розум наїсти», як сказала б моя бабуся! Готуються на 1-2-3, якраз поки їдуть гості 💁🏻♀️ (головне, не бути мною і розморозити тісто заздалегідь)
Інгредієнти
Тісто листкове дріжджове – 500 грам
Конфітюр/джем/варення – 150 грам
Булочки Завитки з листкового тіста з варенням покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 170С. Тісто розморозити, дати йому трохи піднятися. Зазвичай, в упаковці лежать два пласта тіста — наша задача їх розкачати, з’єднати краї і знову розкачати, щоб вийшов прямокутник. Розподілити джем тонким шаром. Скласти тісто внапуск до центру спочатку праву частину і ліву часть.
2. Розрізати на смужки товщиною 3-4 см, згорнути «в равлика» як на відео. Викласти булочки на деко, застелений пекарської папером, залишити на 5-10 хвилин, щоб трохи піднялися. Змішати 1 жовток 2 ст. л. молока, змастити булочки і випікати до рум’яної скоринки при 170С близько 30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
3. Смачніше всього подавати булочки гарячими! Для більшого ефекту зверху можна присипати цукровою пудрою або покрити розтопленим білим шоколадом 😻.
4. Ягідний джем, до речі, можна приготувати самим: 300 грам заморожених/свіжих ягід і 30-50 г цукру уварюють на середньому вогні при постійному перемішуванні, пробиваємо блендером, якщо потрібно — пропускаємо через сито. Готово! Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇