булочний цех пиріг Ромашка з дріжджового тіста без начинки

А ви пам’ятаєте солодку ромашку? Її назвали сімейка, зразок? Виходить дуже смачна, ніжна і велика. Раджу приготувати. Булочний цех пиріг Ромашка з дріжджового тіста без начинки простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
вода – 200 мл
дріжджі сухі свіжі – 7 м/20г
жовток – 18 р
цукор – 50 г
сіль – 5 р
рослинна олія – 15 мл
сметана 15% – 40 р
борошно – 450 (+/-) р
вершкове масло – 25 г

Штрейзель:
цукор – 15 г
борошно – 40 р
холодне вершкове масло – 20 г
(Перетерти все в крихту)

Додатково:
жовток – 18 р
вода – 0,5 ч. л.

булочний цех пиріг Ромашка з дріжджового тіста без начинки покроковий рецепт

1. Першим ділом розчиняємо в теплій воді дріжджі. Перемішуємо і залишаємо в бік, поки займемося іншими інгредієнтами. В чаші з’єднати жовток, масло, сметану, цукор за смаком (із зазначеною кількістю вийде дуже легка солодкість), сіль. Перемішати віночком. Влити дріжджову воду.
2. Поступово вводимо муку, приблизно в 3 етапи. Коли ложкою буде важко вимішувати, додати м’яке вершкове масло і перейти до вымешиванию на столі. У мене тісто бере 500г борошна. Виходить трохи липке, м’яке тісто, яке тримає форму.

3. Чашу для расстойки змастити рослинним маслом, округлити колобок змащеними руками, накриваємо і ставимо в тепло підходити на 30-60 хвилин (тісто збільшиться приблизно в 2 рази). Ділимо тісто на 7 частин по 111-120г (залежить від того, скільки муки вам треба було), підкочуємо кожен шматочок у колобок.
4. Перекладаємо на деко, застелений папером для випічки, формуючи ромашку. Не забудьте залишити між булочками невелику відстань. Накрийте плівкою і залиште в теплі підійти хвилин 20-30.

5. Булочки змастити жовтком з водою і посипати щедро штрейзеля. Не шкодуйте, він дасть основну солодкість. Випікати при 170 С до готовності (у мене це близько 24 хвилин).