Як зробити Буряковий соус з часником простий рецепт. Нескладний рецепт соусу для м’яса і риби 🥩 Не менш смачно намазати його на хліб або подати з молодою картоплею 😋
Інгредієнти
буряк — 0,5 кг;
часник — 4 зубчики;
сіль, перець — за смаком;
йогурт без наповнювача або сметана — 4 ст. л.;
сік 1/3 лимона.
Буряковий соус з часником покроковий рецепт
1. Буряк моєму, варимо або запікаємо в духовці до м’якості. Ріжемо на довільні кубики; Часник очищаємо, розрізаємо на шматочки; Буряк і шматочки часнику пробиваємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку до гладкості;
2. Додаємо сметану або йогурт, лимонний сік, солимо і перчимо. Перемішуємо, поки маса не буде однорідною;
3. Готовий соус прибираємо на пару годин в холодильник і потім подаємо до столу. Можна прикрасити свіжою зеленью.