Часникова паста на зиму з часнику й оливкової олії

Часникова паста на зиму з часнику й оливкової олії в банках простий рецепт домашній! 😮 Зберігаємо часник і всі його корисні властивості 👍Ділимося з вами простим рецептом, який допоможе уникнути всихання і проростання часникового врожаю. Зберігати слід у прохолодному місці — холодильник або льох/підвал і подалі від прямих сонячних променів.

Інгредієнти

часник — 250 г;
оливкова олія — 30 мл;
сіль — 1 ч. л.;
лимонна кислота — 1 ст. л. (як консервант).

Часникова паста на зиму з часнику й оливкової олії покроковий рецепт

1. Часник очищаємо від лушпиння, перекладаємо в чашу блендера і пюрируем;
2. Додаємо сіль, лимонну кислоту і оливкове масло. Оливкова можна замінити будь-яким іншим рослинним. Збиваємо всю масу блендером ще раз.
3. Перекладаємо пасту в баночки, наливаємо в кожну 1 ст. л. рослинного масла і закатываем.
4. Баночки варто стерилізувати. Беріть ємності об’ємом до 300 мл, щоб зручно було використовувати. Ідеальний варіант — малятка від дитячого харчування. Так смакові якості і ефіри не будуть зникати після відкриття, не успеют!