Як приготувати Чізкейк «Арахіс-Карамель-Малина» рецепт. Суперское незвичайне поєднання 😋
Інгредієнти
У мене роз’ємна форма d18 см
Карамель:
1. Цукор – 100 грам
2. Вершки 33-35% – 100 мл
3. Масло вершкове – 30 грам
➕
1. Арахіс смажений солоний – 100 грам
Основа:
1. Печиво пісочне – 300 грам
2. Масло вершкове – 150 грам
Сирний шар:
1. Сирний сир – 300 грам
2. Вершки 33-35% – 150 мл
3. Цукрова пудра – 50 грам
4. Желатин швидкорозчинний – 10 г ( 1 пакетик)
5. Малина – 150 грам
6. Вода холодна – 50 мл.
Чізкейк Арахіс Карамель Малина покроковий рецепт
1. Варимо карамель: в один сотейник насипаємо цукор, в іншій наливаємо вершки – ставимо обидва сотейника на плиту. Цукор повинен розтопитися і перетворитися в коричневу тягучу масу, під час нагрівання не заважаємо лопаткою, тільки струшуємо сотейник (головне не спалити). Вершки гріємо до гарячою, але не кип’ятимо. Коли цукор розтопився, знімаємо сотейник з плити, наливаємо в цукор вершки (акуратно, буде піна). Додаємо вершкове масло і все добре перемешиваем.
2. Переливаємо карамель в чашку і прибираємо в бік остигати. Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло і все добре перемішуємо. Дно рознімної форми застеляємо пергаментом. Печиво добре утрамбовуємо на дно і стінки форми, прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Через 30 хвилин на печиво рівномірно викладаємо арахіс і заливаємо карамеллю, на 30 хвилин у холодильник.
3. В цей час малину моєму і просушуємо рушником. Через 30 хвилин желатин заливаємо холодною водою, прибираємо в бік. У тарілку викладаємо сирний сир, вершки, цукрову пудру – перемішуємо міксером до однорідної маси. Коли желатин розбухнув, топить його в мікрохвильовці за 10 секунд в кілька підходів до розчинення (в декілька підходів, щоб не перегріти желатин).
4. Переливаємо желатин до сирної маси – перемішуємо. Додаємо малину і вже перемішуємо лопаткою. Викладаємо сирний шар на карамель і на 3-4 години в холодильник (краще на ніч). Прикрашаємо за желанию.