Чізкейк без випічки з лимонним курдом

Як приготувати смачний Чізкейк без випічки з лимонним курдом рецепт простий.

Інгредієнти

Лимонний курд:
Сік лимона – 100гр
Жовтки – 3 шт
Цукор – 110гр
Цедра 1 лимона
Вершкове масло – 30г

Пісочна основа на D20см:
Печиво шаблі або Leibniz – 300гр
масло Вершкове – 180г

Сирна основа (всі продукти використовуємо кімнатної температури):
Сирний сир (я використовую Hochland Cremette) – 450гр
Вершків 33-35% – 450мл
Желатин (у мене листової 180 блюм) – 15гр + 50гр води
Цукрова пудра – 225гр

Чізкейк без випічки з лимонним курдом покроковий рецепт

1. Лимонний курд:
В стоейнике з’єднуємо лимонний сік, жовтки, цукор і цедру. Перемішуємо і ставимо каструльку на водяну баню (постійно заважаємо). Як тільки маса загусла варимо ще близько 1 хв і додаємо вершкове масло. Перемішуємо до повного розчинення і знімаємо з вогню. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і прибираємо в холодильник на 5 – 6 часов.
2. Пісочна основа:
печиво Подрібнюємо в дрібну крихту і змішуємо його з вершковим маслом. Висипаємо отриману масу у форму і утрамбовуємо (я використовую звичайний розсувне кільце, чізкейк збираю відразу на підкладці). Виймаємо форму з печивом у холодильник.
3. Сирна основа: Замочуємо желатин в невеликій кількості води. Залишаємо його у воді на 10 хв. Поки желатин набирає вологу готуємо основу. У мисці змішуємо міксером сир і цукрову пудру. Можна використовувати міксер на низькій швидкості. До отриманої маси додаємо вершки (збивати вершки окремо не потрібно).

4. Перемішуємо масу. Віджимаємо желатин від зайвої води і розтоплюємо на водяній бані. Додаємо желатин до сирної маси. Все добре перемішуємо. ⠀ Викладаємо масу у форму і ставимо в холодильник на 5-6 годин. ⠀ Готовий чізкейк заливаємо зверху лимонним курдом і украшаем.