Човники Хачапурі по-аджарськи з сиром і сиром домашні простий рецепт. Що лежить в основі смачної вечері? Правильні інгредієнти, хороші напої і бажання зробити будь-вечір особливим 💫 Немає нічого смачніше хачапурі до якого вам необхідно Кібі Квеврі «Кончо&Ко». Головною особливістю виробництва цього напою є ферментація в глиняних глечиках Квеврі. У них напій дозріває півроку, а потім проходить 6-місячну витримку в дубових бочках.
Інгредієнти
Опара:
▪️300 мл теплої води
▪️7 гр сухих дріжджів
▪️40 гр цукру
▪️60 гр борошна
Тісто:
▪️~ 500 гр борошна
▪️80 гр рослинного масла
▪️5 гр солі
Начинка:
▪️800 гр сулугуні
▪️400 гр адигейського сиру
▪️500 гр домашнього сиру
▪️100 гр вершкового масла
▪️Жовток
Човники Хачапурі по-аджарськи з сиром і сиром домашні покроковий рецепт
1. Робимо опару. Змішати теплу воду, цукор, борошно і дріжджі. Добре перемішати віночком. Залишити на 15-20 хвилин до підняття шапочки. Додаємо рослинне або оливкове масло, сіль і поступово борошно. Тісто не повинно липнути до рук, але і не повинно бути занадто тугое.
2. Залишаємо на 30-40 хвилин. Натираємо сир Адигейський і додаємо сир. Трохи підсолити начинку. Тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо або розтягуємо руками.
3. Викладаємо сир на тісто, скріплюємо, перевертаємо швом вниз і розрізаємо по длине.
4. Змащуємо яйцем і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 180°С. За пару хвилин до готовності додаємо вершкове масло і желток.