Десерт Крем Брюле в домашніх умовах

Крем брюле — вишуканий десерт з чудовою тонкою хрумкою карамельною скоринкою. Десерт Крем Брюле в домашніх умовах простий рецепт. Це незрівнянно смачно! Рекомендую використовувати натуральну ваніль, саме вона надає незабутній аромат десерту. Назва Creeme-brule в перекладі з французького «обпалені вершки». Настільки легко готувати, що впорається навіть новачок на кухні”.

Інгредієнти

4 яєчних жовтків
60 гр. цукру;
100 гр. молока;
200 гр. вершків;
щіпка ін. цукор 4 ст. л. для карамельної скоринки.

Десерт Крем Брюле в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Цукор з жовтками розмішати вінчиком. У каструльці змішати молоко, вершки, щіпку солі і ванілін. Поставити на маленький вогонь і при постійному помішуванні довести до кипіння. Зняти з плити і тонкою цівкою влити молочну суміш жовтки з цукром. Все перемішати до однорідної консистенции.
2. Ставимо вогнестійкі керамічні або скляні форми на деко. Наливаємо в деко гарячу воду так, до половини висоти керамічних форм. Відправляємо в розігріту до 165 С духовку і готуємо 35 хв. Готовий крем-брюле залишаємо остывать.

3. Посипаємо поверхня повністю остиглого десерту цукром і з допомогою пальника плавим його. В результаті у нас виходить хрустка карамельна скоринка. Краще це робити перед подачею. В холодильник ставити не варто, інакше хрустка скоринка стане м’якою. Приємного апетиту!