З хачапурі з сиром, бринзою і сулугуні в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
для тесту:
✅Яйця 6 шт
✅Сметана 15% або мацоні 600г
✅Масло вершкове 150 г
✅Сода ч. л з гіркою
✅Борошно 1 кг
✅Масло вершкове 600 г для казки
для начинки:
✅Сулугуні 500 р
✅Бринза 300 г
✅Яйце 1 шт
✅Яйця 3 шт для змащування
Домашні хачапурі з сиром, бринзою і сулугуні в духовці покроковий рецепт
1. На яйце додаємо соду, перемішуємо, додаємо сметану, перемішуємо, додаємо масло кімнатної температури, перемішуємо і поступово вводимо муку. Спочатку перемішуємо лопатою, а потім замішуємо тісто руками. Воно стає еластичним, дуже круте тісто 👌🤣
2. Готове тісто розділяємо на три частини, залишаємо на 30 хвилин, а потім 200 г масла ділимо на 3 частини і змащуємо. Так проробляємо 3 рази кожні три години, залишаючи в холодильнику. Після третього разу залишаємо на ніч, а вранці приступаємо до приготовлению.
3. Для начинки: сир пропускаємо через крупну тертку, додаємо яйця, перемішуємо і формуємо 3 рівних кульки. Потім розкачуємо тісто приблизно на 1 см, кладемо в середину сир, розподіляємо рівномірно. Далі з країв збираємо тісто як хінкалі, але не до кінця ☝️, середину залишаємо открытой.
4. Проколюємо виделкою, змащуємо яйцем, що залишилося яйце наливаємо в середину і відправляємо в розігріту духовку при 180° С на 25-30 хвилин (залежить від духовки). Обов’язково приготуйте, переконайтеся самі , що це шалено вкусно.
Відео рецепт 👇