Рецепт стандартний, багато хто напевно знають, але крім рецепта ми розповімо багато деталей, які важливі для успішного результату! 🔥 Як зробити Домашні макаруни тістечка рецепт простий. Кришечки будуть ідеально гладкі, без хвостиків, ідеальна гарна спідничка, з «м’ясом» всередині, не плоскі, як у деяких і не опустилася з спідницею!
Інгредієнти
150гр мигдальної муки
150г цукрової пудри
110гр білка
50гр води
150гр цукру
Домашні макаруни тістечка покроковий рецепт
1. Просіяти мигдалеву борошно і цукрову пудру в одну миску. Додати в цю суміш 55гр білка. Все перемішати до об’єднання. Залишилися 55гр білка помістити в чашу міксера і почати збивати на низькій швидкості, поступово збільшуючи швидкість на одну поділку дійти до середньої швидкості. У вас повинна з’явитися спочатку біла піна, далі більш щільна і повітряна маса, головне не перевзбить. У сотейник додати воду і цукор і поставити на вогонь, зварити сироп до 118С.
2. Обов’язково потрібен термометр. Додати сироп тонкою цівкою під взбивающиеся білки і продовжити збивання до охолодження меренги. В кінці у вас повинна бути гладка, блискуча маса з м’яким дзьобом. Розділити меренгу на дві частини, спочатку вмішати першу частину круговими рухами знизу вгору, далі другу часть.
3. Використовувати негайно, відсадити з кондитерського мішка на силіконовий або тефлоновим килимок діаметром 3см, отстучать деко(кришечки злегка розтечуться і стануть 4см діаметром). Залишити сушитися 15хв. Випікати при 140-150С 15хв при режимі конвекція або верх-низ. Остудити, потім зняти з коврика.
4. Важливо:
1. Ми використовуємо мигдалеву борошно самого дрібного помелу без сторонніх домішок і без наявності крохмалю.
2. Білки повинні бути строго кімнатної температури, без попадання жовтка, зістарювати їх не потрібно, тільки свіжі.
3. Не перевзбивайте меренгу, інакше у кришечок будуть хвостики, а ще гірше, вони можуть вибухнути у вас і ваші спіднички після відростання опаде.
4. Важливо не перемішати макаронаж, він повинен ліниво стікати з лопатки густий стрічкою, а не бути як вода, якщо буде рідкий, ви не зможете якісно відсадити макаронс, вони будуть не рівні і у вас не буде заповітних спідничок.
5. Якщо спідничка ширше ніж сама кришечка, значить у вас занадто висока температура випічки.
6. По температурі, вам все одно доведеться шукати свій температурний режим, т. до духові шафи у всіх різні.
7. Якщо у вас порожнеча всередині і немає заповітного «м’яса» значить ви перевзбили меренгу, не нехтуйте цим пунктом!
Ну ось власне і все, вдалих вам Macarons, сподіваємося у всіх все вийде!
1. Ми використовуємо мигдалеву борошно самого дрібного помелу без сторонніх домішок і без наявності крохмалю.
2. Білки повинні бути строго кімнатної температури, без попадання жовтка, зістарювати їх не потрібно, тільки свіжі.
3. Не перевзбивайте меренгу, інакше у кришечок будуть хвостики, а ще гірше, вони можуть вибухнути у вас і ваші спіднички після відростання опаде.
4. Важливо не перемішати макаронаж, він повинен ліниво стікати з лопатки густий стрічкою, а не бути як вода, якщо буде рідкий, ви не зможете якісно відсадити макаронс, вони будуть не рівні і у вас не буде заповітних спідничок.
5. Якщо спідничка ширше ніж сама кришечка, значить у вас занадто висока температура випічки.
6. По температурі, вам все одно доведеться шукати свій температурний режим, т. до духові шафи у всіх різні.
7. Якщо у вас порожнеча всередині і немає заповітного «м’яса» значить ви перевзбили меренгу, не нехтуйте цим пунктом!
Ну ось власне і все, вдалих вам Macarons, сподіваємося у всіх все вийде!