Домашній бекон з грудинки

Домашній бекон з грудинки простий рецепт. Травневі свята пройшли плідно. Дерева і кущі обрізані, підготовлені грядки і засіяні, рослини посаджені 👌 Ділянку до літнього сезону готовий. Принесла вам рецепт майже бекону. Смачна грудинка, з якою чудово виходить карбонара 👌

Інгредієнти

На 1 кг грудинки:
1 ч. л цукру
17 р нитритной солі (0,5 %)
10 р звичайної солі
0,5 ч. л чорного меленого перцю

Домашній бекон з грудинки покроковий рецепт

1. Всі спеції змішати, м’ясо помити і обсушити. Ми розрізали на частини, тому що спочатку збиралися солити по-іншому. але мені захотілося спробувати цей рецепт, давно лежав у черзі. Далі натерти м’ясо спеціями, скласти в зіп-пакет (або в звичайний, але буде подтекать.
2. в контейнер, як варіант) і прибрати в холодильник на 6 днів. Кожен день пакет з м’ясом перевертаємо. Через тиждень дістаємо м’ясо і викладаємо на решітку. Можна промити під водою і попередньо обсушити, але я цього не делела.
3. Духовку розігріваємо до 90 градусів і готуємо приерно 2,5 години до температури всередині 70 градусів (так, без термощупа не обійтися…) Якщо температура всередині шматка буде вище, грудинка буде жорстка і суха. Смак виходить дивовижний. Схожий на шинку і бекон одночасно. Дуже раджу спробувати 👌