Ковбаса зі свинячої рульки в домашніх умовах

Ковбаса з свинячої рульки в домашніх умовах простий рецепт. ЗРОБИ САМ ШИНКУ, Я БІЛЬШЕ НЕ КУПУЮ КОВБАСУ З РУЛЬКИ.🔥

Інгредієнти

Свиняча рулька
На 1 кг:
Сіль 18г 50/50 (9г сіль нитритная 0,6 % і 9г сіль кухонна)
Мускатний горіх – 1 г
Сушений часник – 2 р
Суха аджика – 1 ч. л.

Ковбаса зі свинячої рульки в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Рульку добре промити, обсушити рушником. Вирізати кістку і зрізати все м’ясо. Зайвий жир прибрати. Нарізати м’ясо смужками. Трохи відбити з двох сторін. На 1кг сировини: сіль – 18г 50/50 (9г сіль нитритная і 9г сіль кухонна). Залишок висипати солі на шкіру і розтерти з усіх сторон.

2. Добре перемішати. Прибрати в холодильник мінімум на 12 годин. У мене пройшло 24 години. Після просолення додати спеції з розрахунку на 1кг сировини: мускатний горіх, часник сушений, суху аджику, крижану воду. М’ясо повинно бути холодним. Контролюйте Температуру термометром.

3. До кінця замішування температура не повинна перевищувати 12 градусів. Прибрати в холодильник на 20 хвилин. Шкуру викласти на харчову плівку. Зверху шматочки м’яса. До кінця не викладайте м’ясо, край залишити порожнім. Загорнути в рулет. Утягиваем плівкою формуючи батон, краю зав’язуємо ниткой.
4. Загорнути ще в харчову плівку. Обв’язати батон ниткою. Даємо м’яса полежати при кімнатній температурі 2 години. Налити воду в каструлю, варити при температурі 80°с До досягнення температури всередині батона +69°С…+72°С. Приблизно 2,5-3 часа.

5. Після варіння охолодити в холодній воді протягом 20 хвилин. Після охолодження прибрати плівку, протерти паперовим рушником, загорнути в пергаментний папір. Прибрати в холодильник на 12 годин. Шинка готова. Приємного апетиту! До зустрічі у нових рецептах.