Домашній хумус з запеченим баклажаном

Домашній хумус з запеченим баклажаном простий рецепт.

Інгредієнти

Баклажан 🍆 1 шт 300 гр
Часник 🧄 5зуб- 1 головка за смаком
відвареної Нут 250 гр
Оливкова олія 2 ст. л
Кунжут мелений або кунжутна паста 1 ч. л
Паприка мелена 1 ч. л
Кмин 1/2 ч. л
Сік лимона 🍋 1 ч. л
Сіль
Чорний перець
Сушений базилік щіпка

Домашній хумус з запеченим баклажаном покроковий рецепт

1. Часник поливаємо рослинним маслом і посипаємо дрібкою солі, загортаємо у два шари фольги і випікаємо разом з баклажаном 30 хвилин при 200°.

2. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді до аромату і ледь золотистого кольору, подрібнюємо в кавомолці, якщо є кунжутна паста використовуємо ее.

3. запечений Часник він ніжний на смак його кількість регулюємо за власним бажанням і смаком. Дуже смачно поєднується з чіпсами або підсмаженими тостами.

Відео рецепт 👇