Домашній медовий торт зі сметанним кремом

Вперше готувала такий вертикальний торт і мені дуже сподобалося!😃 Виглядає незвично і просочується краще класичного варіанту! Багато писати не буду, а то весь рецепт не поміститься!🌿 Як зробити смачний Домашній медовий торт зі сметанним кремом рецепт простий. Але я однозначно буду готувати такий ще і всім дуже раджу спробувати, смачніше медовика я не пробувала!😉

Інгредієнти

Для тесту:
2 яйця категорії С0
140 гр. цукру
100 гр. вершкового масла
60 гр.меду
1 ч. л. соди
1 ч. л. лимонного соку
350-400 гр. борошна

Для крему:
300 гр. сметани 25-30%
450 мл вершків 33-35%
120 гр. цукрової пудри

Для начинки:
200-300 гр. ожини (можна взяти будь-яку ягоду)

Домашній медовий торт зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Готуємо коржі. Змішуємо в сотейнику яйця і цукор. Далі додаємо вершкове масло і мед, ставимо на плиту і на невеликому вогні при постійному помішуванні доводимо масу до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо соду з лимонним соком, перемішуємо, маса повинна вдвічі збільшиться в розмірі. Даємо охолонути і частинами додаємо борошно, замішуємо тісто. Тісто ділимо на дві частини, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1 час.
2. Після розкочуємо качалкою тісто у вигляді прямокутного пласта, наколюємо виделкою корж і випікаємо при 180 градусах близько 8-10 хвилин. Готуємо крем. У мисці змішуємо сметану і цукрову пудру, збиваємо за допомогою міксера до однорідного стану. В іншій мисці збиваємо вершки до загустіння. Далі до сметані додаємо збиті вершки і перемешиваем.
3. Готові коржі розрізаємо на рівні смужки, повинно вийде по 4 смужки з коржа, всього 8 смужок, а нерівні залишки залишаємо для посипання тортика в кінці. Кожну смужку покриваємо кремом і викладаємо на них ягідки ожини. Даємо так постояти близько 15-20 хвилин, щоб коржі просочилися і стали помягче.
4. Тепер збираємо тортик. Беремо один пласт і загортаємо рулетом, інший навколо нього і т. д. з усіма верствами. Якщо в серединці утворилася дірочка, туди кладемо залишився крем, також обмазуємо весь тортик залишилися кремом. Решту крихту перемелюємо і посипаємо їй торт. Ставимо в холодильник просочуватися на ніч. Приємного апетиту!