Як зробити домашній печінковий паштет з яловичої печінки рецепт простий. ⠀ Ви любите? Моя сім’я просто обожнює! Часто просять мене приготувати і з’їдають потім за один, ну максимум, два дні. А головне – готувати його просто. І на сніданок – ідеально 😊 Особливо, з хрусткими тостами 🤤 ⠀ Коли тільки почала вести блог, бутерброди з паштетом були на одній з перших фотографій. Тільки то був паштет з курячої печінки. А зараз вирішила зробити ремейк, так сказати 😊 Ну, і печінка взяла яловичу. ⠀ Я дуже люблю робити цей паштет в мультиварці – просто і зручно! Для мене зручніше, ніж в сковороді. ⠀ Із задоволенням ділюся рецептом – раптом ви не знаєте) ⠀ ⠀
Інгредієнти
Печінка яловича – 700 г
Цибуля ріпчаста – 280 р
Моркву – 280 р
Масло вершкове – 100 г
Сіль – 1/2 ч. л. або за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Домашній печінковий паштет з яловичої печінки покроковий рецепт
1. Печінку промити, очистити від плівок. Нарізати великими шматочками. Цибулю і моркву помити, нарізати шматочками середнього розміру. Розігріти мультиварку на Ручному режимі, температура 130С, або сковороду з антипригарним покрытием.
2. Викласти печінку і овочі в чашу мультиварки або на сковороду і готувати приблизно 40 хвилин на середньому/середньо-сильному вогні, періодично помішуючи. При необхідності влити ~100 мл води. Готову печінку трохи остудити, додати порізане кубиками вершкове олію і подрібнити блендером до однорідної консистенції. ⠀
3. Зручніше подрібнювати в мисці заглибним блендером. Якщо стаціонарним (з глечиком), то додати трохи рідини, інакше печінка може измельчиться не повністю. Яловичу печінку можна замінити на куриную.