Домашній щербет згущеного молока з арахісом і горіхами

Якщо чесно, до цього я думала, що не особливо то його люблю. Як же я помилялася…🙈 Дуже раджу вам спробувати приготувати щербет самим! Магазинний взагалі не те😉 так і рецепт дуже простий👌🏼 Як зробити Домашній щербет з згущеного молока і горіхами арахісом рецепт простий. Відразу попереджу, кількість цукру зменшувати не треба, це ЩЕРБЕТ. І так, його там чимало) але все за раз же їсти не треба, добре?😁 Адже вийде близько 1 кг цукерок.

Інгредієнти

500г цукру
150г вершкового масла
1 банка згущеного молока (гост)
250г обсмаженого арахісу

Домашній щербет з згущеного молока і горіхами арахісом покроковий рецепт

1. Все, крім арахісу відправити в каструльку з товстим дном. Поставити на невеликий вогонь ☝🏼 (це дуже важливо) і постійно помішуючи дочекатися повного розчинення цукру. Коли цукор розтопиться і маса стане однорідною, збільшити вогонь до середнього і довести масу до температури 110 градусів. Якщо немає термометра, то капнути масу в миску з холодною водой.

2. Вона повинна легко формуватися руками в кульку. Зняти з вогню, додати арахіс. Я ще додала сіль на око. Вона дуже круто відтіняла солодкість. Раджу👌🏼 Все перемішати. Викласти у будь-який контейнер, форму і тд, проклавши дно пергаментом. Дати повністю охолонути при кімнатній температурі або в холодильнику на годину-дві. 6. Вийняти з форми і швидше дегустувати, це шалено вкусно.

3. Важливі моменти: – у каструлі з тонким дном згущене молоко буде пригорати. – вогонь невеликий, інакше цукор не розтопиться і буде хрустіти на зубах (я спершу такий результат і отримала, тому що хотіла швидше😂) – набратися терпіння і не відходити від плити, постійно заважати лопаткою. – у мене рамка 20на20, цукерки вийшли досить високими. ⠀ Зберігати при кімнатній температурі. Мені більше тижня не зберігати удалось.