Домашній шоколадний торт пяна вишня класичний

Торт «П’ЯНА ВИШНЯ»🍒 Мабуть, один із самих шоколадних тортів, які я знаю☺️ ⠀ Тільки уявіть.. поєднання солодкуватого вологого бісквіту з ароматним шоколадним шаром і вишневої кислинкою😍 Як приготувати смачний Домашній шоколадний торт п’яна вишня класичний рецепт простий.

Інгредієнти

ДЛЯ БІСКВІТА:
– яйце – 6 шт.
– яєчний жовток – 2 шт.
– борошно – 150 г
– цукор – 150 г
– какао-порошок – 30 г
– сіль – 1 ч. л.
– ванільна есенція – за бажанням

ДЛЯ НАЧИНКИ:
– вишня без кісточки (свіжа або заморожена) – 400 р
– згущене молоко – 100 г
– вершкове масло – 100 р
– темний шоколад (вміст какао від 75%) – 150 г
– вишневий лікер – 100 мл

ДЛЯ ГАНАША:
– темний шоколад – 150 г
– вершки (від 33%) – 150 мл
– вершкове масло – 50 г

Домашній шоколадний торт п’яна вишня класичний покроковий рецепт

1. Заздалегідь прогрійте духовку до 165 ⁰С. У глибокій ємності змішайте яйця, яєчні жовтки, сіль і цукор. Збивайте масу ДО МАКСИМАЛЬНО ПИШНОЇ ПІНИ (10 хвилин – для ручного міксера, 6 хвилин – для комбайна). ⠀ Окремо змішайте борошно і какао і поступово просійте до яєчної маси (на цьому ж етапі можна додати ваніль, якщо хочете).
2. ДЕЛІКАТНО, не кваплячись перемішайте силіконової лопаткою за годинниковою стрілкою. Постарайтеся не пошкодити пишність. ⠀ Вистелити пергаментом дно рознімної форми діаметром 18-22 см (якщо діаметр форми – 18-20 см, то борти повинні бути високими; якщо 22 см – бортики можуть бути будь-якими). Стінки форми промажте тонким шаром вершкового масла. ⠀ Вилийте тісто у форму і відправте бісквіт випікатися в розігріту до 165 ⁰ С духовку на 25-30 минут.
3. Коли бісквіт приготується, не поспішайте його виймати: залиште в закритій вимкненій духовці на 20 хвилин, а після ще на 20 хвилин при відкритих дверцятах. ⠀ Дістаньте форму з бісквітом з духовки і залиште остигати на 1 годину. ГОТУЄМО вишневу начинку: У глибокій ємності з’єднайте шоколад, вершкове масло, згущене молоко і лікер, відправте в мікрохвильовку, щоб маса розтопилася і стала однорідною. Додайте вишню, перемешайте.
4. ЗБИРАЄМО ТОРТ: Дістаньте бісквіт з форми і звільніть його від пергаменту. Зріжте 0,5 см верхівки торта і вийміть з бісквіту серединку, залишивши борти товщиною приблизно 1,5 см (виймаючи серединку, викладайте її в глибоку миску, а потім зробіть крихту з цієї частини коржа). Застеліть дно форми, в якій випікали бісквіт, новим пергаментом, і перемістіть бортики у форму. Додайте крихту в вишневу начинку, перемішайте і перекладіть у форму. Розрівняйте і накрийте торт раніше зрізаною верхівкою бісквіта. Відправте в холодильник мінімум на 12 часов.
5. ГОТУЄМО ГАНАШ: Шматочки шоколаду залийте гарячими вершками і залиште на 2 хвилини, перемішайте. Додати м’яке вершкове масло і перемішайте (консистенція ганаша: щільний, але рідкий). Якщо ганаш не стікає цівкою, підігрійте його в мікрохвильовій печі, довівши до більш рідкого состояния.
6. Перекладіть торт на решітку (з духової шафи), а ґрати поставте на тарілку. Акуратно полийте торт ганашем так, так щоб він був повністю покритий. Прикрасьте торт і приберіть в холодильник на пару годин для стабілізації глазурі. Я прикрасила свіжою полуницею і тій самій карамелью.