Як зробити домашній сир Чечіль косичка вірменський простий рецепт. Доброго ранку , друзі мої 😘 Моя мама готує самий смачний сир 🤤 і смачний чечіль.
Інгредієнти
м25 -30 літрів молока
1/4г пепсин для сиру
1 пачка пепсин = 1 м , вистачає на 100 л молока (розчинити потрібен 100-150 мл у воді)
Домашній сир Чечіль косичка вірменський покроковий рецепт
1. Прогрівати молока до 30-32 градусів, наливаємо пепсин, добре перемішаємо , закриємо кришкою і залишаємо хвилин 30 , до загустіння маси. Потім гострим ножем, нарізаємо , закриємо кришкою і залишимо ще хвилин 10-15. Наливаємо в мішечок, міцно закриємо мішок і залишаємо 2-3 години в мешке.
2. Знімаємо сир, закриємо пакетиком і залишаємо на ніч закисляти (ось це дуже важливо, якщо сир закислит правильно, то чечіль виходить ідеальним).
3. Якщо місце тепле то можна і раніше, треба перевіряти готовність (наливаємо води в маленькій мисці Прогреваем.
4. Шматок сиру покласти в ньому, якщо тягнеться значить готовий). Потім розрізати сир і покласти в гарячу вводу.
5. Потихеньку м’яти, щоб перетворилася в еластичну масу. Далі, як показала на відео. Самий смачний сир готов.