Як зробити домашній торт Естерхазі з заварним кремом класичний простий рецепт. Скажу чесно🙈я від цього торта чекала більшого, не такий уже й нереально смачний як про нього говорять 😂🙈 Мені не сподобався масляний крем, я дуже не люблю😬Але все ж завантажую рецепт так як багато просили його в стрічку 🥰 Який хороший блогер навіть 😂виставляє рецепт і каже що не дуже смачний😂🙈
Інгредієнти
Для коржів:
у мене коржі 16см/вийшло 5 шт
Білки -8 шт (300 гр)
Цукор -250 гр
Мигдальна борошно – 250 гр
Для крему:
Молоко-300 гр
Жовтки-2 шт
Цукор-75 г
Ванілін-8 гр
Злив масло-320 гр
Борошно-35 гр
Горіхи – за бажанням, у мене мигдаль трохи подрібнений.
Для білої глазурі:
Вершки-40 гр(33/35%)
Білий шоколад-80 гр
Домашній торт Естерхазі з заварним кремом класичний покроковий рецепт
1. Для коржів:
Білки збити до піни, додавати по чуть чуть цукор і збити до твердих піків, трохи додавати борошно і дуже акуратно заважати, тісто готове. ‼️ Підготувати всі коржі і тільки потім випікати по черзі ‼️ Випікаємо при 170*-20/25 мин.
Білки збити до піни, додавати по чуть чуть цукор і збити до твердих піків, трохи додавати борошно і дуже акуратно заважати, тісто готове. ‼️ Підготувати всі коржі і тільки потім випікати по черзі ‼️ Випікаємо при 170*-20/25 мин.
2. Для крему:
Готуємо заварную основу! В тарі змішуємо 2 жовтки + трохи молока від загальної маси 3/4 ст л +75 гр цукру +35гр борошна, все добре перешкодимо до гладкої маси. Вливаємо Молоко в сотейник, додаємо 8 гр ваніліну і доводимо до кипіння. Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо в підготовлену масу і швидко мешаем.
Готуємо заварную основу! В тарі змішуємо 2 жовтки + трохи молока від загальної маси 3/4 ст л +75 гр цукру +35гр борошна, все добре перешкодимо до гладкої маси. Вливаємо Молоко в сотейник, додаємо 8 гр ваніліну і доводимо до кипіння. Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо в підготовлену масу і швидко мешаем.
3. Перелити все знову в сотейник і на середньому вогні уварюють до густоти весь час швидко помішуючи що б не утворилися грудочки . Перелити масу в іншу ємність, остуджуємо! Масло кімнатної температури‼️‼️Обов’язково кімнатної, це дуже важливо, якщо олія буде холодним маса у вас згорнеться і крем не підучиться ‼️
4. Я після того як приготую заварную основу і залишаю її остуджувати ,поряд ставлю масло, що б масло і основа були однакової температури 👍 Збиваємо масло кімнатної температури до білого, за трохи додаємо заварную основу так само кімнатної температури, крем готов.
5. Для білої глазурі: Вершки з шоколадом трохи нагріти весь час помішуючи, прибрати з вогню і залишити не на довго поки не загустеет.
6. Готово!
Відео рецепт 👇