Домашній торт Медовик зі сметанним кремом і згущеним молоком

Як смачно зробити Домашній торт Медовик зі сметанним кремом і згущеним молоком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Коржі: (18 см) (~13 коржів)
125 гр мед (головне натуральний)
125 г вершкове масло
15 гр сода
3 яйця
225 гр цукор
~550-600 г борошно

Сметанний крем
260 гр вершки 33%
600 г сметана (краще 25%)
100 гр цукор/пудра
200 гр згущене молоко
(солодкість регулюйте по своєму смаку)

Домашній торт Медовик зі сметанним кремом і згущеним молоком покроковий рецепт

1. Коржі:
У сотейнику розтоплюємо мед з вершковим маслом до моменту плавлення масла, трохи зменшуємо вогонь і додаємо соду. Маса почне активно зростати, все це час потрібно перемішувати венчиком.

2. Тут важливий моментик, не поспішайте знімати сотейник, довести масу до насиченого карамельного кольору, але при цьому не дати їй згоріти. На малому-середньому вогні постійно заважаємо медову масу і чекаємо ідеального кольору. (Якщо хочете, що б коржі вийшли такими ж темними, не лякайтеся, ваша маса буде досить темною при охолодженні.) Орієнтуйтеся на відтінок видео.

3. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром. Коли медова суміш трохи охолоне тонкою цівкою вмішайте її в яєчну до однорідності. Поступово просіваємо борошно в тісто, теж важливо не переборщити борошна, інакше тісто заб’єте мукой.

4. Має вийде гладке, не липнущее до рук медове тісто:) Випікаємо коржі, якщо використовуйте ваги ~85 гр – один корж. По 1-2 на один лист (18 см діаметр). Не забудьте наколоти коржі виделкою. 180° ~8 хвилин. При охолодженні вони стануть твердими, не лякайтеся, так повинно бути, просочаться:)

5. Крем:
Холодні вершки збиваємо в міксері до піків (~2 хвилини). В окремій мисці змішуємо сметану, цукор і згущене молоко. З’єднуємо 2 маси в единое.

6. Збираємо тортик, ~85 гр крему на один корж. Після складання обов’язково обтягуємо тортик харчовою плівкою або пергаментом і даємо стабілізуватися і просочитися ночь.

Відео рецепт 👇