ЗЕЕЕФИРЧИК-ЗЕФІРЧИК 🤤 такий він гарний вийшов, що ми зробили з нього окуляри🤩 так-ТАК, окуляри! Як зробити Домашній зефір грушевий з агар агаром в домашніх умовах рецепт простий. Назвемо їх.. ЗЕФИРОЧКИ😎 ⠀ З сториз ви знаєте, скільки я експериментувала з рецептом. І, сподіваюся, запам’ятали найголовніше – зефір готуємо тільки на АГАР-АГАР, ніякого желатину, окау?😉
Інгредієнти
Для білкової маси:
▫️яєчний білок – 60 г
▫️цукор – 50 г
▫️лимонна кислота – 1/3 ч. л.
⠀
Для сиропу:
▫️вода – 80 мл
▫️цукор – 270 р
▫️агар-агар – 8 р
▫️пюре (будь-яке вам подобається, у мене грушеве) – 200 г
Домашній зефір грушевий з агар агаром покроковий рецепт
1. В глибокій ємності змішайте яєчний білок, цукор і лимонну кислоти. Міксером або кухонної машиною збийте до щільних пік (стійкі завихрення, які залишаються від віночка, при перевертанні ємності маса тримається, не падає). ⠀ Щоб приготувати сироп, змішайте в сотейнику воду, цукор, агар-агар і пюре.
2. Перемішайте до однорідності і поставте на вогонь. Готуйте на майже максимальному вогні (у мене максимум 9, я готую на 8). Як тільки сироп закипить, варити його 7-8 хвилин, постійно помішуючи, якщо є пірометр, то до 96 градусів🤗 ⠀ Коли сироп досяг потрібної консистенції (тягнеться як карамель) влийте його тонкою цівкою в ємність, де збиваються білки (таким чином ви заварюєте меренгу).
3. Збивайте приблизно 1-2 хвилини, до стану коли маса починає накручуватися на віночок. ⠀ Тепер перекладіть зефірну масу в кондитерський пакет з насадкою, яка вам подобається, і відсаджуйте на силіконовий килимок. У мене насадка 1В. ⠀ Дайте зефіру схопитися (4-12 годин). ⠀ Такі справи. Після просто посипте зефір цукровою пудрою і подавайте на стіл. Приголомшливий десерт готов.