Як зробити смачний і простий Домашній Зефір «Лісові ягоди» рецепт.
Інгредієнти
Цукор 70 г
Білок 70 р
⠀
Сироп:
Пюре з ягід 150 г (у мене смородина, порічка, чорниця і лохина)
Цукор 150 г
Агар-агар 8 г (сила 1200)
Домашній Зефір «Лісові ягоди» покроковий рецепт
1. Готуємо меренгу- ⠀ білок починаємо збивати, коли з’явилася перша піна, то поступово підсипаємо цукор. ⠀ коли весь цукор всипали, то збільшуємо швидкість і збиваємо до твердих піків. Коли білки тримається на віночках. І поки залишаємо. ⠀ Варимо сироп. ⠀
2. В сотейнику з’єднуємо агар, цукор і ягідне пюре. Ставимо на середній вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Після закипання варимо 3-4 хвилини і знімаємо з плити. ⠀ тонкою цівкою починаємо вливати в білки, продовжуючи взбивать.
3. Коли влили сироп, то збиваємо масу ще 1-2 хвилини. Готова зефірна маса тримається на віночках. ⠀ Відсадження зефіру. ⠀ Перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір. Залишаємо стабілізуватися 10-12 годин. ⠀ Готові зефірки злежуванню між собою і обвалюємо в цукровій пудре.
Відео рецепт 👇