Домашній Зефір з маракуї

Домашній Зефір з маракуї простий рецепт зефіру. Зефір – це той десерт, якому раді і діти, і дорослі! Дітям прикольно жамкать маршмеллки, дорослим подобається дегустувати їх з кавою або какао. Тому я сьогодні ділюся рецептом маршмеллоу з маракуї – у неї приємна кислинка, насичений смак і класна пружинка! Рецепт зберігайте – він обов’язково стане в нагоді! Прямо на вихідних візьміть і спробуйте приготувати разом з дітьми 😍

Інгредієнти

22 г желатину силою 200-220 блюм+ 110 г води
70 г інвертного цукру

Для сиропу
100 г пюре з маракуї
260 г цукру
130 г інвертного цукру

Для обсипання
100 г кукурудзяного крохмалю
50 г цукрової пудри

Домашній Зефір з маракуї покроковий рецепт

1. Рамку 20 см добре змастити боки рослинним маслом, встановити на харчову плівку, також добре змащену маслом. Желатин замочити в зазначеній кількості води на 10-15 хвилин, потім нагріти до 80 °С. В деже міксера з’єднати розчинений желатин, інвертний цукор, перемешать.
2. Для сиропу в сотейник вилити пюре, додати цукор, інвертний цукор, варити до температури 110 °С. Отриманий сироп «заспокоїти» – дочекатися, коли з поверхні підуть великі пузыри.
3. Вилити сироп в діжу до желатину, спочатку збивати на середній швидкості, потім збити на високій швидкості до збільшення маси в об’ємі і посвітління і температури 36-40 °С.
4. Вилити в підготовлену рамку, розрівняти поверхню. Стабілізувати 15-20 годин. Потім нарізати на кубики ножем, кожен раз змащуючи його олією. Обваляти в цукровій пудрі, змішаної з крахмалом.