Домашня ікра з баклажанів, кабачків, помідорів, моркви та цибулі

Домашня ікра з баклажанів, кабачків, помідорів, моркви та цибулі простий рецепт.

Інгредієнти

баклажани — 1 кг;
томати — 3 шт.;
морква — 2 шт.;
ріпчаста цибуля — 2 шт.;
петрушка — великий пучок;
сіль — 2/3 ст. л.;
цукор — 2/3 ст. л.;
рослинна олія — 50 мл

Домашня ікра з баклажанів, кабачків, помідорів, моркви та цибулі покроковий рецепт

1. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на тертці, цибулю ріжемо півкільцями. Обсмажуємо на олії моркву до м’якості, цибулю до золотистого кольору; Баклажани промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо на брусочки.
2. Викладаємо на деко з пергаментом, підсолюємо і додаємо трохи олії. Запікаємо 10 хвилин; Моєму і петрушку дрібно шаткуємо; Змішуємо в каструлі баклажани, цибулю та моркву, петрушку;
3. Томати очищаємо від шкірки, дрібно нарізаємо і тушкуємо на олії 10-15 хвилин до загустіння; Додаємо помідори до інших овочів, тушкуємо 10 хвилин на невеликому огне.
4. Додаємо сіль, перець і тушкуємо ще 10 хвилин, помішуючи; Розкладаємо ікру по стерилізованим банкам, прикриваємо їх кришками і кип’ятимо в каструлі 15-20 хвилин; Дістаємо баночки, закатуємо і закутуємо до остывания.