Я б назвав це різновидами пахлави. Були там класичного виду – ну знаєте, такі ромбики, були рулетики, були навіть у вигляді гнізд і з найтонших ниток тесту. Красиво коротше. Не втримався, купив півтора десятка. По парочці кожного виду. волоські горіхи треба підсмажити на сковороді Це було жахливо солодко. Я не зміг з’їсти навіть половинку однієї – було повне враження, що отримав від цукру опік слизових. В результаті приніс все на яхту. Спільно доїдали це ще кілька днів. Так от згадалося, захотілося пахлави, але вже не настільки дико солодкої і я вирішив її приготувати.
Інгредієнти
Горіхи – 400г
Мед – 100г
Кардамон – 2г
Масло вершкове – 60г
Тісто філо – 150г
Цукор – 100г
Кориця – 5г
Вода – 50-100мл
Яйце – 1 шт
Домашня пахлава з тіста філо з волоськими горіхами і медом покроковий рецепт
Горіхи можна прокатати качалкою, можна через м’ясорубку пропустити а можна в измельчителе пробити – кому як зручніше мені зручніше в измельчителе. Збирати пахлаву з готового тіста філо набагато простіше, ніж з саморобного витяжного. Втім я показував на каналі витяжний – цілих три штруделя з різними начинками.
Тепер шар начинки Якщо робити з саморобного витяжного тіста, то можна чергувати шари – горіхи/тісто/горіхи/тісто, але у випадку з готовим через його тонкощі, мені зручніше робити лише один шар начинки До того ж в класичну пахлаву кладуть НАБАГАТО більше цукру, і набагато більше меда.
Зверху кладу так само кілька листів тіста, змащуючи кожен маслом Але самий верхній смажу не маслом, я жовтком Тепер потрібен дуже гострий ніж і трохи терпіння Випікаю в попередньо розігрітій духовці верхній нижній нагрів, 200 градусов.
ПО перше НЕМАЄ КЛІНІЧНИХ досліджень, що підтверджують корисність меду. Всі ці розмови – на рівні моя бабуся завжди так вважала. Відповідно до ідеї про те, що якщо мед нагріти, то він втратить свою корисність – бредятина.
про оксиметилфурфулол в тому числі. Так що грійте і не партеся! пахлава майже готова, треба змастити медом Залишу в духовці ще на кілька хвилин, потім треба вийняти і остудити. Чекаємо!