Смачний, ніжний, солодкий👍 Підходить новачкам і всім, хто рідко працює з дріжджовим тістом👌 Домашній паска без вимішування тіста рецепт простий в духовці. З цього тіста вийде приблизно 8 пасок 8см в діаметрі.
Інгредієнти
300мл теплого молока
8г сухих дріжджів ( або 24р живих пресованих)
180г цукру
6 жовтків (кімнат.температури)
1 пакет ванільного цукру або щіпка ваніліну
180г вершкового масла (кімнат. температури)
0,5 ч. л. солі
600г борошна
Цедра 1 апельсина
150г родзинок (цукатів)
Сік 1 апельсина для замочування родзинок
Домашня паска без вимішування тіста покроковий рецепт
1. Дріжджі з’єднати з молоком і 2 ч. л. цукру від загальної кількості. Залишити на 10 хвилин (не на протязі) до утворення шапочки (якщо дріжджі не активізувалися, вилити і взяти нові дріжджі) З добре помитого та обдатого окропом апельсина зняти терткою цедру, вичавити сік. Родзинки або цукати добре вимити і залити цим соком.
2. Жовтки збити з цукром і сіллю до побіління, додати м’яке масло, цедру і ваніль, збити. Додати молоко і дріжджі, перемішати. Додати борошно в 3 підходи, використовуючи міксер або лопатку в кінці. Тісто вийде вязковатое, як крем, але уругое. Накрити плівкою, поставити в закриту, не включену, духовку на 50-60 хвилин до збільшення в 2 раза.
3. Цукати настояти не менше 30-40 хвилин, віджати, промокнути паперовим рушником. Присипати борошном, перемішати. Ввести в тісто, перемішати. Накрити плівкою, прибрати на 30 хвилин. Тісто обім’яти і змазаними маслом руками відщипувати шматочки тіста і наповнювати паперові форми менше половини (на 1/3 форми).
4. Залишити підходити на 1 годину. Духовку включити на 170°С режим верх-низ. Акуратно поставити паски і випікати 15 хвилин при 170°С, потім знизити до 160°С і пекти ще 15-20 хвилин. Якщо потрібно, прикрити верх фольгою. Перевірити готовність на суху палочку.
5. Вийняти паски і акуратно укласти їх на товсте рушник боком, щоб вони не осіли. І періодично повертати їх при охолодженні різних бочком. Остиглі паски до оформлення можна зберігати в пакете.