Домашня піца в духовці з ковбасою і сиром простий рецепт. Закриваю черговий кулінарний гештальт, а саме піцу пепероні. Вже років 4, як планував її зробити і все ніяк, а тут мені підігнали пепероні. Відмазки скінчилися, час піч😎! Де моя лопата для пиццули і камінь?
⠀
Для тіста найкраще брати сильну борошно з вмістом білка від 11-12. Шляхом дослідження наших магазинів, виявлено, що найсильніша з доступних це Макфа — 12 грам білка. Значить беремо її🧐.
⠀
В якості супроводу пеперонька на ура зайшла під червону суху Ликурию, резерв 2016 року. Рідка амброзія може локомотивом промчати по вашим смаковим сосочка. Викликає екстаз і бажання випити ще келишок🤩
⠀
Для тіста найкраще брати сильну борошно з вмістом білка від 11-12. Шляхом дослідження наших магазинів, виявлено, що найсильніша з доступних це Макфа — 12 грам білка. Значить беремо її🧐.
⠀
В якості супроводу пеперонька на ура зайшла під червону суху Ликурию, резерв 2016 року. Рідка амброзія може локомотивом промчати по вашим смаковим сосочка. Викликає екстаз і бажання випити ще келишок🤩
Інгредієнти
Час підготовки 30 хв
Час очікування ½ доби
Час приготування 5 хв
Загальний час ½ доби 35 хвилин
⠀
Для 2 пиццуль розміром до 30 см
— 250 гр борошна
— 100 мл холодної води
— 2,5 г солі
— 10 г цукру
— 20 мл оливкової олії
— 3 г сухих дріжджів
⠀
Соус
— 200 мл протертих помідорів
— 1 ч. л. перцю
— 1 ч. л. солі
— 2 ч. л. цукру
⠀
Начинка
— 100 г натертої моцарели для піци
— 50 г тонко нарізаної ковбаси пепероні
Домашня піца в духовці з ковбасою і сиром покроковий рецепт
1. Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти, влийте воду і масло і вимішуйте тісто 15-20 хвилин, поки воно не стане однорідним. Розділіть на 2 частини, скачайте в кульки, покладіть в різні контейнери, загорніть в плівку і залиште в холодильнику на добу, а краще дві. Для соусу змішайте подрібнені помідори, сіль, цукор, перец.
2. Соус не потрібно піддавати термічній обробці. Розігрійте духовку з листом до максимальної температури. Пиццулю я випікав на спеціальному камені, але поки він у мене не з’явився, цей вчинок я робив на звороті листа, посыпанного борошном, без пергаменту. Покладіть пергамент, розкачайте на ньому кулька теста.
3. Не качалкою, а руками, до круглої форми з центру до краю, роблячи бортик. Викладіть начинку. ⠀ Складний момент — перенести піцу на деко. Варіант: вийняти деко з духовки і з допомогою двох лопаток разом з пергаментом акуратно перенести піцу на поверхню, а потім, підгинаючи під піцу папір, видобути пергамент. ⠀
4. Поставте піцу в духовку і випікайте близько 5 хвилин до золотистої скоринки. Дістаньте, перекладіть на велику тарілку, розріжте і насолоджуйтеся!