Домашня цукрова карамель на вершках і олії

В цей день, обов’язково пожартуйте, адже багато хто вже й не пам’ятають, сьогодні День сміху. Чоловік ось пожартував так пожартував, сказав купив дітям іграшку, а я повірила, взяла і натиснула на кнопочку, а це був шок 😂навіть матюкнулась🙈 Продовжуємо з вами пізнавати ази кондитерського справи. Як зробити Домашню цукрову карамель на вершках і олії рецепт простий. Карамель, карамельний соус, солона карамель, суха жувальні на воді, карамель з вершками…. і це ще не все, що можна приготувати з допомогою цукру.

Інгредієнти

Цукор – 200
Вершки 33%-250
Масло вершкове – 60
велика Морська сіль 1 гр

Домашня цукрова карамель на вершках і олії покроковий рецепт

1. Нагріти сотейник з подвійним дном, а потім порціями всипайте цукор. Легенду заважати чи ні, не буду писати. Перепад температур нам особливо не потрібен в Цукрі. Ми спочатку не заважаємо, допомагаємо цукор розплавиться – збавляючи або додаючи температуру плити , обертаємо сотейник і т. д Після того як перша порція розтопилася, ми додаємо 2 і тільки в кінці ми беремо лопатку і вимішуємо. Якщо довго торувати, то цукор згорить і замість карамельного кольору, ви отримаєте палаючий цукор!!!
2. Далі розігріваємо вершки ми в мікрохвильовці, ви можете на плиті, без різниці. Ми гріємо до гарячого стану. І деглазируем наш цукор, вливаючи все відразу (беріть сотейник побільше) наші вершки, не заважаємо !!!! Секунд 30, і тільки наша маса заспокоїлася в лапках, ми її перемішуємо. Не буває грудочок, вона гладка і блестящая.

3. Проварюємо ще хвилинку умовно і знімаємо з плити. Хочете рідку карамель зменшіть вершки! Хочете карамель з яким смаком додайте пасту Якщо потрібна прям стабільна карамель додаємо желатин. І якщо потрібна гладка і ліниво стікає додаємо вершкове масло і пробиваю блендером роблячи эмульсию.
4. Питання на якій температурі додавати масло? Ми даємо багато охолонути( до 60-65) і олія коштує в цей час на столі. Додавали і відразу і яким способом тільки не додавали, все це впливає на результат. І так якщо ви додасте глюкозний сироп, то ваша карамель довго не кристалізується 😉❤️🔥, але потрібно знати в який момент її додати😉 Здається дрібниця, а виявляється зовсім і нет.