Домашнє безе на французькій меренге

Домашнє безе на французької меренге простий рецепт в духовці. Рецепт безе, яке не тече, внизу – зберігайте піст!👇🏻 Чим пофарбувати меренгу, зефір або крем? Є правило – ” те, що містить жир, офарблюємо жиророзчинними барвниками. Там де жиру немає, використовуємо водорозчинні. Я барвники використовую дуже рідко – для мене важливо, щоб десерт був максимально натуральним, а синтетичні барвники не про це.
Барвники використовують в основному для безе і макаронів – і дуже довго шукала такі, щоб були натуральними і не вигорали при випіканні. Натуральні харчові барвники від Іван полі мені сподобалися своїм складом – вони на рослинній основі, а значить, безпечні. У складі рожевого барвника, наприклад, кармін, зеленого -хлорофіл, а фіолетового – лісові ягоди.
Всього в наборі 9 кольорів, в тому числі чорний і білий. Барвники не містять глютену і лактози – дуже актуально всім, хто готує пп-десерти. Барвники від Іван-поле дуже концентровані – для фарбування потрібно всього лише невелика кількість. Вони не руйнують текстури крему або мусу, не розріджують меренгу або макаронаж.

Інгредієнти

100 г білка
180 г цукру
1 г лимонної кислоти
20 г цукрової пудри

Домашнє безе на французькій меренге покроковий рецепт

1. Курячий білок теплий або кімнатної температури збити на середній швидкості міксера до текстури пивної піни. Ввести лимонну кислоту і 1/3 від обсягу цукру. Збити 30-40 сек до збільшення маси в объеме.

2. Ввести ще 1/3 частина цукру, збити до збільшення в об’ємі. Додати останню частину цукру і збивати до жорстких пишності і пиков.

3. Додати пудру, перемішати до об’єднання. Перекласти в кондитерський мішок з насадкою, відсадити безе. Сушити при 80-90С близько 3-5 годин в залежності від розміру безе і вашої духовки.

Відео рецепт 👇