Домашнє грушеве варення з волоськими горіхами і грушею на зиму простий рецепт 🌰 Я не дуже люблю грушеве варення, а ти? Але цей рецепт просто бомба! Спробувавши раз, ти його полюбиш, як і я. Цілі маленькі ароматні груші в бурштиновому сиропі з ядерцями волоського горіха. Поспішаю поділитися рецептом!
Інгредієнти
1 кг очищеної від шкірки дрібної груші твердих сортів
1 кг цукру
100 г волоських горіхів
Домашнє грушеве варення з волоськими горіхами і грушею на зиму покроковий рецепт
1. Пропорції збільшуємо за своїм бажанням. Я зробила на 2 кг груші і вийшло 2 баночки по 0,5. Залишився сироп. В кінці розповім, як я його використовую. Грушу засипаємо цукром і залишаємо на добу дати сік. Після проварюємо грушу на повільному вогні 20 хв. Залишаємо остигати. Горіхи заливаємо водою і вимочуємо, періодично зливаючи воду. Я залила їх з вечера.
2. Воду зливала щогодини. Потім залишила у воді на ніч і злила вранці. Проварюємо грушу другий раз теж 20 хв, але вже з горіхами. На третій день проварила і відразу гарячим закрила в стерильні банки. Не взагалі збиралася варити варення, але цей рецепт мені приглянулся.
3. І моя читачка вмовила мене за нього приготувати, тому що СМАЧНО. І знаєте, вона виявилася права на всі 💯 Звичайно, пометушитися доведеться, але воно того стоит.
4. Та так, що залишився сироп теж йде в діло: – Розбавляю холодною мінералкою і лимонад ДЮШЕС готовий. – А якщо просто розбавити водою, то компотик. – Як топінг до оладок, сирників, вафель, млинців. – Замість цукру в чай.