Як смачно зробити Домашнє листкове тісто бездріжджове Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Листкове тісто – рецепт з книги “Пори року” Гордона Рамзі. Можливо, покупне листкове тісто зручно у використанні і рівномірно піднімається, але не може зрівнятися з ніжним, що тане в роті домашнім. Є сенс зробити тесту побільше і заморозити порційними блоками.
Інгредієнти
З розрахунку на 1,2 кг.
Домашнє листкове тісто бездріжджове Гордона Рамзі покроковий рецепт
1. Від 500 г холодного вершкового масла відокремте 50 р. Зробіть те ж з 500 г борошна, просіяного з ¼ ч. л. солі. Поріжте 450 г масла дрібними кубиками і змішайте з 50 г борошна (по можливості в кухонному комбайні). Викладіть ложкою на великий аркуш плівки і розкачайте в великий прямокутник приблизно 14 x 20 див. Намагайтеся, щоб краї були акуратними, тоді вам буде простіше працювати з тестом.
2. Змішайте 50 г вершкового масла і 450 г борошна (краще в кухонному комбайні). Влийте чайну ложку свіжовичавленого лимонного соку і така кількість крижаної води, щоб суміш вийшла суцільна маса – на це піде до 300 мл води, яку потрібно додавати поступово. Злегка вимісити, щоб вийшло м’яке тесто.
3. Розкачати на посипаній невеликою кількістю борошна дошці прямокутник приблизно 25×35 см з акуратними рівними краями і кутами. Викладіть прямокутник з вершкового масла на одну сторону і накрийте зверху іншою. Щільно защепніть краю. Обережно розкачайте тісто, поки довжина не стане в три рази більше, ніж ширина.
4. Стежте, щоб масло не прорвало тісто. Тепер складіть втричі – верхньою частиною вниз, а нижній накрийте все тісто, як ковдрою. Поверніть тісто на 90° і знову розкачайте, злегка при необхідності посипаючи борошном. Знову складіть так само втричі і замотайте в пленку.
5. Дайте підійти в холодильнику 20 хвилин, потім повторіть розкочування і складання ще два рази. Постарайтеся весь час повертати і складати в одному і тому ж напрямку. Розділіть тісто на 2 або з частини, як вам потрібно, і замотайте в плівку. Заморозьте те, що не використовували сразу.