Домашнє полуничне морозиво без морозивниці

Як зробити домашнє полуничне морозиво без морожениці рецепт. Полуничне морозиво, мабуть, самий популярний літній десерт. В домашніх умовах його можна приготувати швидко і просто. Головне-вибрати правильні інгредієнти. А в іншому, все залежить тільки від вас і вашої фантазії. Для приготування полуничного морозива, яке я готую без морожениці, знадобляться наступні інгредієнти.

Інгредієнти

Цукор – 100 гр
Полуничний йогурт густий – 200 мл
Вершки 33-35% – 500 мл
Полуниця – 350 гр (+100 грам для прикраси)

Домашнє полуничне морозиво без морожениці покроковий рецепт

1. Всім привіт! Сьогодні готуємо полуничне морозиво. 350 грам полуниці потрібно очистити, вимити й нарізати невеликими шматочками. Перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо 100 грам цукру. Полуницю потрібно довести до кипіння і поварити пару хвилин на повільному вогні. Отриману масу обов’язково потрібно остудити. Тим часом, можна підготувати полуниці для прикраси. Нарізаємо кружальцями. По дну і боків форми викладаємо кружечки клубники.

2. Я взяла форму для кексу розміром 30 х 11 див. Остиглу полуничну масу потрібно перелити в чашу блендера і подрібнити до однорідного стану. Я це буду робити занурювальним міксером. У миску викладаємо 200 грам густого полуничного йогурту. Виливаємо полуничну масу. Все перемішуємо до однорідності. В іншу миску виливаємо 500 мл вершків жирністю 33-35%. Їх потрібно збити до м’яких пиков.

3. Моїми порадами щодо взбиванню жирних вершків я поділилася, коли готувала морозиво Пломбір. Поступово додаємо полуничну масу у збиті вершки. Акуратно перемішуємо міксером. Отриману полунично-вершкову масу розподіляємо у формі для кексу. Маса виходить повітряної. Зверху накриваємо плівкою і ставимо в морозильну камеру на 5-6 часов.

4. Я готувала морозиво з вечора, тому воно стояло у мене до ранку. Щоб морозиво легко витягнути з форми, треба опустити в ємність з теплою водою буквально на 15 секунд. Перевертаємо форму на блюдо. Виходить таке красиве полуничне морозиво. Воно не сильно сладкое.

5. Перед тим, як різати морозиво, дайте йому зовсім трохи постояти в теплі. Я не втрималася і почала різати відразу. Таке морозиво відмінно підійде в спеку. Мені цей варіант полуничного морозива подобається більше в талому вигляді. Приємного апетиту!