Як смачно зробити Дріжджові рогалики з начинкою із згущеного молока простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ДРІЖДЖОВІ РОГАЛИКИ. Смачні, ароматні, м’які з великою кількістю начинки. Готуються на холодному дріжджовому тісті. Дуже рекомендую ☕️
Інгредієнти
На 12 шт
Молоко 150 мл
Дріжджі 15 гр або 6 г сухих
Вершкове масло 60 гр ( холодне)
Цукор 60 гр
Яйце 2 шт
Щіпка солі
Ванілін 5 гр
Борошно 400-450 гр
Для змащування коржів:
50 гр сл. масла ( м’якого)
Начинка:
Варене згущене молоко
Для змащування рогаликів:
1 жовток + 1 ч л води
Дріжджові рогалики з начинкою із згущеного молока покроковий рецепт
1. В молоко кімнатної температури додаємо дріжджі, 1 год л цукру із загальної кількості – перемішуємо. До яйцям додаємо цукор, сіль, ванільний цукор – збиваємо виделкою. У просіяне борошно додаємо холодне вершкове масло (тремо на тертку) перемішуємо до крихти. Виливаємо здобу, перемешиваем.
2. Робимо поглиблення, додаємо дріжджову масу. Замішуємо тісто, спочатку лопаткою, далі на столі. Розділити на шматочки у мене ( по 100 гр) Кожен шматочок округлити, скласти на тарілку, припылить борошном, накрити плівкою, поставити в холодильник на підйом, 40 мин.
3. Далі беремо іншу тарілку, припыляем борошном і кожен кульку розгортаємо в корж діаметром 20 див. Складаємо на тарілку, промазуємо м’яким вершковим маслом (так само зробити з іншими кульками) останній не промазуємо маслом, а припыляем мукой.
4. Накриваємо стопку коржів плівкою, прибираємо в холодильник на 20-30 хв. Далі нашу стопку розгортаємо в коло до товщини 3 – 4 мл, а діаметром 45 . Ділимо на сегменти. Додаємо начинку, в закручуємо рогалик.
5. Переносимо заготовки на деко, даємо підійти. Змащуємо жовтком + 1 ч л води, даємо постояти ще 5 хв. Випікаємо в розігрітій духовці до 180 С. 15 – 20 мин.