Смачний Фантастично заварний пиріг карпатка рецепт простий🔥 Дуже його люблю і хочу, щоб ви обов’язково спробували його приготувати 😊Карпатка популярна в Польщі і частково в Західній Україні. Це практично повноцінний торт. Товстий шар крему між коржами із заварного тіста – це просто свято класичного смаку 🥳
Інгредієнти
Заварне тісто:
250 мл води
125 г вершкового масла
щіпка солі
щіпка цукру
180 г пшеничного борошна
5 середніх яєць
Крем:
500 мл молока
50 р пшеничного борошна
50 г кукурудзяного крохмалю
150 г цукру
щіпка ваніліну
200 г вершкового масла
+ Цукрова пудра для посипання
Фантастично заварний пиріг Карпатка покроковий рецепт
1. Для тіста вливаємо в каструльку воду, додаємо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло. Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо з нагріву і вмішуємо борошно. Повертаємо на конфорку і варимо, постійно інтенсивно розмішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин. Перекладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до однорідності. Постійно стежимо за консистенцією тісто не повинно бути занадто рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частями.
2. Тісто має бути гладким і блискучим. Викладаємо тісто на застелене пергаментом деко і розрівнюємо в прямокутник приблизно 25*40 см. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до готовності, близько 30-35 хвилин. Для крему відливаємо в сотейник 100 мл молока. Додаємо борошно і крохмаль, розмішуємо до однорідної состояния.
3. Додаємо молоко, що залишилося, цукор і ванілін. Заварюємо до загустіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і перекладаємо в миску. Накриваємо поверхню крему харчовою плівкою в контакт і повністю охолодити. Збиваємо міксером вершкове масло кімнатної температури до кремоподібного состояния.
4. Частинами додаємо заварную основу, добре збиваючи після кожного додавання. Готовий остиглий заварний корж розрізаємо навпіл. Одну половину кладемо на тарілку, викладаємо зверху весь крем і розрівнюємо. Накриваємо другою половиною коржа. Посипаємо цукровою пудрою і охолоджуємо протягом 40-60 хвилин. Приємного апетиту!