Як зробити Французька хліб Бріош булочка домашня рецепт простий. Ідея спекти бріош прийшла до мене пару тижнів тому і не давала мені спокою! Але з початку не вистачало часу, а потім, я виявила, що чаша стаціонарного міксера на дачі, потім, правила з’ясувалося, що сам міксер перестав працювати, але це я зрозуміла, коли вже замісила всі інгредієнти. І мені довелося попотіти і 20 хвилин мішати все в ручну. Але, як кажуть, полювання пущі неволі😆 Я ж хочу булку, правильно?)
Цей бріош звичайно ж не класичний, а, так би мовити, вільна інтерпретація по темі. Але вийшло дуже пишно, повітряно і ароматно! Його можна використовувати в якості звичайного хліба, тільки мені подобається злегка попередньо підсушувати, для сніданку просто ідеально👌🏻. І, до речі, він прекрасно зберігається і не черствіє. Ми його їмо вже третій день і він загорнутий в пекарську папір і обгорнутий в пакет. Така собі система зберігання звичайно, але він м’який, як і в перший день, а це головне)
Цей бріош звичайно ж не класичний, а, так би мовити, вільна інтерпретація по темі. Але вийшло дуже пишно, повітряно і ароматно! Його можна використовувати в якості звичайного хліба, тільки мені подобається злегка попередньо підсушувати, для сніданку просто ідеально👌🏻. І, до речі, він прекрасно зберігається і не черствіє. Ми його їмо вже третій день і він загорнутий в пекарську папір і обгорнутий в пакет. Така собі система зберігання звичайно, але він м’який, як і в перший день, а це головне)
Інгредієнти
Вершкове масло 120 гр.
Дріжджі сухі 1 чл.
Яйця 3 шт + 1 для змащування Борошно 320 гр.
Сіль 1/2 чл.
Цукор 50 гр.
Молоко 30 мл
Французька хліб Бріош булочка домашня покроковий рецепт
1. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, воно повинно стати м’яким. Дріжджі розведіть у теплому молоці. Борошно просійте в чашу стаціонарного міксера, туди ж додайте цукор, сіль, яйця і влийте молоко з дріжджами. Почніть вимішування. Краще для цього використовувати насадку гак і робити це на повільній швидкості. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане більш-менш однорідним і не сформується куля навколо крюка.
2. Потім, у кілька прийомів, кожен раз добре вимішуючи після, додайте 60 гр. м’якого вершкового масла. В результаті у вас повинно вийти ніжна, масляниста і податливе тісто. Накрийте чашу харчовою плівкою і приберіть в вимкнену духовку на 1,5 години, поки воно не збільшиться в об’ємі вдвічі. Після цього тісто добре обімніть і розкачайте в прямоугольник.
3. Змастіть його рештою м’яким маслом і поверніть конвертиком. Потім знову розкачайте і змастіть маслом, поверніть. Продовжуйте цю процедуру, поки у вас не закінчиться масло. Сформуйте з тіста брусок і розріжте його вздовж, що б відкрити шари тіста. Форму для кексу застелити пекарської бумагой.
4. Закрутіть тісто по спіралі і покладіть у форму. Накрийте плівкою і знову приберіть в вимкнену духовку на 1 годину, для расстойки. Тісто змастіть яйцем і випікайте в розігрітій до 180С духовці близько 20-25 хвилин, до готовності. Якщо верхівка почне сильно рум’янитися, накрийте її фольгою. Готовий бріош остудіть і потім нарезайте.